Hoe heeft Christopher Nolan deze 'The Dark Knight Rises'-blooper over het hoofd gezien?

Hoe heeft Christopher Nolan deze 'The Dark Knight Rises'-blooper over het hoofd gezien?

The Gotham Times laat een wel erg amateuristische fout staan in hun krantenkop.

Het komt wel vaker voor, dat er een knullig foutje zit in wat anders een geweldige film is. Dit is ook het geval voor de superheldenfilm, The Dark Knight Rises, waarin Christopher Nolan een 'blooper' over het hoofd heeft gezien.

Nolan wordt gezien als een van de beste regisseurs vandaag de dag. Hij heeft dan ook al de nodige pareltjes geleverd, zoals The Prestige, Inception en natuurlijk Oppenheimer. Laatstgenoemde won recentelijk nog maar liefst 7 Oscars, waaronder die voor beste film.

Foutjes
Ondanks het feit dat Nolan bekend staat als een super precieze regisseur die vaak jarenlang de tijd neemt om het script van zijn films in elkaar te zetten, maakt ook hij wel eens foutjes. Recentelijk kwam hier nog een artikel over langs in verband met deze Oppenheimer-blooper.

Eerder maakte Nolan echter ook al een fout met The Dark Knight Rises, zijn derde en laatste Batman-film. Dit moment kan makkelijk over het hoofd worden gezien, maar het is toch wel opvallend dat dit niemand van de cast en crew is opgevallen.

Krant
Wanneer Bruce Wayne (Christian Bale) en zijn butler Alfred (Michael Caine) informatie over Catwoman (Anne Hathaway) proberen te vergaren, gaan ze op zoek op het internet. Ze komen dan op een artikel terecht, genaamd 'Police suspect 'cat' burglar in jewel hiest'.


'Hiest' betekent echter helemaal niks en hoort natuurlijk 'heist' te zijn, wat staat voor overval. Wat ook wel grappig is is dat dit de krantkop is van 'The Gotham Times', het grootste dagblad in Gotham. Het lijkt dan ook zeer onwaarschijnlijk dat deze krant zo'n grote fout over het hoofd zou zien.

Ontvangst
Hoewel The Dark Knight Rises door menig filmfanaat wordt gezien als het minste deel in de trilogie, scoorde deze echter alsnog prima cijfers op Rotten Tomatoes (87%) en IMDb (8,4). Ook was het een box-office kraker.


Gelukkig wordt de blockbuster dus voornamelijk herinnerd voor bijna alleen maar goede dingen en heeft niemand het eigenlijk meer over deze 'typo'. Iets waar de fans wel nog altijd moeite mee hebben is de belachelijke sterfscène van een van de belangrijkste personages. Dit wordt zelfs gezien als een van de slechtste 'deathscenes' aller tijden.

NieuwsFilm

meest populair