"Het is het hoogtepunt": 'Godzilla x Kong: The New Empire'-regisseur over Kongs reis

"Het is het hoogtepunt": 'Godzilla x Kong: The New Empire'-regisseur over Kongs reis

"Voor deze versie van Kong heeft alles hiertoe geleid," aldus Adam Wingard.

Godzilla x Kong: The New Empire-regisseur Adam Wingard legt Kongs reis en een verrassende terugkeer uit.

"Er zit een heel mythologisch gevoel in deze film als het gaat om Kong's reis," aldus Wingard.

LET OP! HIERONDER STAAN SPOILERS
In Godzilla x Kong: The New Empire ontdekt de reusachtige Kong een beschaving van mensapen die net zijn zoals hij. De apen worden onderdrukt door de kaiju 'Scar King', een nieuwe vijand van Kong. Deze nieuwe titaan zagen we voor het eerst in de trailer.

Adam Wingard: "Hij reist letterlijk naar de onderwereld en ontmoet dit duivelse personage."

Godzilla, Kong en Mothra
Bij de eerste ontmoeting tussen de twee apen lijkt de Scar King de sterkste aap te zijn en blijkt een vereniging met Godzilla nodig te zijn om het op te nemen tegen de nieuwe vijand met zijn magische kristal.



Maar Godzilla en Kong hebben nog een derde titaan aan hun harige en geschubde zijde nodig om de Scar King uiteindelijk te verslaan. Mothra komt te hulp vliegen en gebruikt haar krachten, die we voor het laatst zagen in Godzilla: King of the Monsters, om Godzilla en Kong te helpen in hun strijd.

Kroning van Kong
"De MonsterVerse-versie van Kong was met name Kong. Het traject van hem als personage in deze serie is altijd geweest om hem tot King Kong te kronen," zegt Wingard. "Daar gaat deze film over. Het is het hoogtepunt."

"In Godzilla vs. Kong vond Kong zijn thuis, maar hij had geen onderdanen. Hij was alleen. Dit is degene waar hij zijn volk vindt, en hij moet het recht verdienen om hun leider te zijn. Voor deze versie van Kong heeft alles hiertoe geleid."

NieuwsFilm

meest populair