Hoe heeft Mel Gibson deze 'Braveheart'-blooper over het hoofd gezien?

Hoe heeft Mel Gibson deze 'Braveheart'-blooper over het hoofd gezien?

Als William Wallace gebruik kon maken van een auto zou het allemaal veel makkelijker zijn geweest...

Mel Gibson is al decennia lang actief in Hollywood als acteur en regisseur, al blijft zijn beste werk toch wel ongetwijfeld Braveheart. Ondanks het feit dat de film sterk onthaald werd, betekent dat niet dat deze perfect is. Sterker nog, Gibson zag een grote blooper over het hoofd.

Braveheart werd niet alleen geregisseerd door Gibson, hij nam ook de hoofdrol voor zijn rekening. De film werd een groot succes en staat op IMDb in de top 100 beste films aller tijden. Ook was het een box-office kraker en won de blockbuster maar liefst 5 Oscars, waaronder twee voor Gibson, namelijk beste film en beste regisseur.

Foutje
Toch heeft Gibson niet een maar meerdere fouten in de film laten zitten. Zo zit de geliefde film vol met bloopers. Sommige hiervan vallen behoorlijk op, zoals wanneer Hamishs vader zijn hand wordt afgehakt, maar hij deze in het volgend shot toch gewoon weer heeft.

Andere foutjes vallen minder op, zoals wanneer Wallace wordt bekogeld met tomaten. In deze tijd bestonden er echter nog geen tomaten in Scotland. Deze werden pas 200 jaar na de dood van Wallace geïntroduceerd in Scotland. De grootste fout is echter hoogstwaarschijnlijk wel deze hieronder.

Auto
Het gaat hier over een vechtscène wanneer Wallace en zijn mannen zich voorbereiden op een groep aanstormende paardrijders. Als je goed oplet zie je in de linkerhoek van het scherm echter een auto staan tijdens deze scène. Bekijk het moment vanaf 2:42 terug.


Grappig genoeg maakte Peter Jackson exact dezelfde fout in The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, al werd deze later wel uit de film verwijderd. Meer daarover lees je hier.

Verhaal
Mocht je Braveheart nog nooit gezien hebben, de film is te vinden op zowel Disney+ als Pathé Thuis. Bekijk hieronder nogmaals de trailer.NieuwsFilm

meest populair