Bekend filmmaker Ang Lee stopt met het maken van 3D-films

Bekend filmmaker Ang Lee stopt met het maken van 3D-films

Lee is de zoveelste filmmaker die de eens zo populaire technologie achterwege laat.

3D-films lijken hun tijd te hebben gehad. Een aantal jaar geleden kon je niet anders of moest je wel met een brilletje op in de bioscoop zitten, maar tegenwoordig heb je toch weer vaak de keuze om dat niet te doen.

Dat komt omdat de filmindustrie in het algemeen 3D-films achterwege laat. Een enkeling zoals James Cameron maakt nog films op die manier (Avatar: The Way of Water), en met succes, maar veel regisseurs zijn ermee gestopt. Nu ook Ang Lee.

Een slecht ecosysteem
Lee werd ooit gezien als een pionier wat betreft 3D: zijn film Life of Pi gooide hoge ogen op visueel gebied. Maar sindsdien hebben zijn andere projecten, zoals Gemini Man in 2019, de plank nogal misgeslagen.

Volgens Lee komt dit vooral omdat de industrie niet gemaakt is voor 3D. "Het hele ecosysteem is slecht," zegt hij. "Mensen doen slecht werk. (...) Je kunt het publiek het niet kwalijk nemen dat ze het niet leuk vinden, want het is slecht."

Geen 3D meer
Lee vindt het daarom ook zonde om nog door te gaan met het maken van 3D-films. "Het is te moeilijk. 3D is gewoon te moeilijk. Ik ga terug naar de normale manier, de oude manier om films te maken."


Op dit moment probeert Ang Lee een biopic over Bruce Lee van de grond te krijgen. De film zou deze lente beginnen met draaien en de zoon van Bruce, Mason Lee, zou de hoofdrol op zich nemen.

NieuwsFilm

meest populair