Gaat 'Kingdom of the Planet of the Apes' het succes van 'Godzilla x Kong' evenaren?

Gaat 'Kingdom of the Planet of the Apes' het succes van 'Godzilla x Kong' evenaren?

De nieuwe 'Planet of the Apes' gaat een redelijk openingsweekend tegenmoet.

Na maanden met lege bioscoopzalen is er de laatste weken eindelijk weer wat leven in de box office. Zowel Dune Part 2 en Godzilla x Kong: The New Empire scoren momenteel goed. De nieuwe monsterfilm bracht afgelopen weekend een nette 80 miljoen dollar op. Inmiddels hebben we ook de eerste voorspellingen voor de première van Kingdom of the Planet of the Apes.

Volgens de voorspellingen gaat de volgende film in The Planet of the Apes-serie tussen de 54 en 61 miljoen dollar opbrengen in het openingsweekend in Noord-Amerika. Dat is vergelijkbaar met de openingsscore van Rise of the Planet of the Apes ($54,8 miljoen) en War for the Planet of the Apes ($56,3 miljoen).

Bioscopen staan droog
De meest succesvolle Apes-film is Dawn of the Planet of the Apes, die in 2014 met $72,6 miljoen debuteerde. Ook de Tim Burton remake uit 2001 deed het goed met $68,5 miljoen.

Het ziet ernaar uit dat Kingdom of the Planet of the Apes een redelijke opening tegemoet gaat. Bioscopen hebben grote hits nodig, de afgelopen 7 maanden hebben de meeste bioscopen het moeilijk door een gebrek aan grote films. Ook de komende weken wordt weinig vuurwerk verwacht. De verwachtingen voor films als Monkey Man, The First Omen, Challengers en The Ministry of Ungentlemanly Warfare zijn laag.



Voorspellingen
Op 8 mei zullen we zien of de voorspellingen voor Kingdom of the Planet of the Apes uitkomen. De voorspellingen zitten er ook best vaak naast. Zo werd afgelopen weekend verwacht dat Godzilla x Kong tussen de 50 en 60 miljoen dollar op zou brengen. De film deed het uiteindelijk veel beter met 80 miljoen dollar.

NieuwsFilm

meest populair