Nieuwe western-epos van Kevin Costner beleeft première in Cannes

Nieuwe western-epos van Kevin Costner beleeft première in Cannes

'Horizon: An American Saga' moet de bioscoophit van de Amerikaanse zomer worden

Na succesvolle rollen in Dances with Wolves en de serie Yellowstone zitten de hoed en de cowboylaarzen acteur Kevin Costner blijkbaar nog steeds als gegoten. Het eerste deel van de westernreeks Horizon: An American Saga zal tijdens het 77ste Filmfestival van Cannes haar première beleven.

De films vertellen het verhaal van de periode na de Amerikaanse burgeroorlog en zullen een periode van 15 jaar beslaan. De expansiedrift en kolonisatie van het 'nieuwe Amerika' zullen de focus van het verhaal zijn. Het scenario is geschreven door Costner zelf, samen met de Britse scenarioschrijver Jon Baird (Tetris). De hoofdrollen in het spektakelstuk van de hand van Costner zijn weggelegd voor hemzelf, met naast hem onder meer Sienna Miller (American Sniper), Sam Worthington (Avatar), Jena Malone (Love Lies Bleeding) en Michael Rooker (Guardians of the Galaxy).

Aanwezig
Costner zelf zal ook aanwezig zijn op het evenement. Op zondag 19 mei zal hij de film zelf komen aankondigen. Hij is blij om na lange tijd weer terug te zijn op het festival in de Franse badplaats: "Het is twintig jaar sinds mijn laatste keer op de Croisette (de boulevard van Cannes, red.) en ik wachtte tot de tijd kwam dat het weer kon. Nu is het tijd."

Het volledige festival loopt van 15 tot en met 25 mei. Geleidelijk aan worden de vertoningen voor het festival bekendgemaakt: Francis Ford Coppola maakte bijvoorbeeld bekend dat zijn Megalopolis ook op het festival in première zal gaan.

Release
Het eerste deel, Horizon: An American Saga Chapter 1, zal in de Verenigde Staten worden vrijgegeven op 28 juni. Het tweede deel van de vierdelige filmserie zal slechts een paar maanden later al volgen. Over een Nederlandse en Belgische releasedatum is tot op heden nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair