Zack Snyder over de door iedereen verguisde scène in 'Batman v Superman'

Zack Snyder over de door iedereen verguisde scène in 'Batman v Superman'

Hij verklaart opnieuw waarom hij besloot het beruchte 'Martha'-stukje niet te schrappen...

Batman v Superman: Dawn of Justice moest hét hoogtepunt van het net opgestarte DCEU worden, waarbij de Man van Staal en de Dark Knight elkaar voor het eerst te lijf gingen op het witte doek.

Uiteindelijk duurde dit slechts een minuut of 10 in een film van ruim 2,5 uur, wat al veel teleurgestelde fans opleverde, maar de anti-climax zorgde in menig bioscoopzaal helemaal voor gefronste wenkbrauwen.

"Got to save Martha"
Als Batman (Ben Affleck) op het punt staat om Suups (Henry Cavill) de genadeklap te geven, ontdekken de helden dat ze een gemeenschappelijke connectie hebben, allebei hun moeders heten Martha.

Dit veranderde de hele stemming. Voor sommigen was het een diepe confrontatie over hun wederzijdse verliezen, maar voor de meesten van ons zo ongeveer het belachelijkste dat je je kunt voorstellen.

Hij moest elke mogelijke truc uithalen
Regisseur Zack Snyder legt uit waarom hij ervoor koos om het moment toch in de film te houden. De achterliggende gedachte is namelijk helemaal niet zo verkeerd, het kwam alleen niet over op het publiek:

"Batman ziet Superman als een buitenaards wezen, een monster, maar realiseert zich dat zijn overleden moeder dezelfde naam heeft als dit ding dat hij als niet-menselijk beschouwt. Ik dacht 'Dat gaat hem pakken, geweldig'. Wat kon Superman nog meer zeggen met de kryptonietspeer in zijn hart om Batman ervan te overtuigen dat zijn liefde voor de mensheid net zo groot? Hij zou hem letterlijk in een seconde kunnen vermoorden".



NieuwsFilm

meest populair