Biedingsoorlog voor Coppola's 'Megalopolis': twee gigantische studio's vechten het uit

Biedingsoorlog voor Coppola's 'Megalopolis': twee gigantische studio's vechten het uit

'Megalopolis' met enorm veel grote sterren zal volgende maand in Cannes zijn debut kennen.

De legendarische regisseur Francis Ford Coppola heeft al de nodige pareltjes gemaakt. Denk bijvoorbeeld maar aan Apocalypse Now en The Godfather-trilogie. Niet zo heel gek dus, dat twee van de grootste filmstudio's hopen zijn nieuwe project te bemachtigen.

Het gaat hier om Megalopolis, het droomproject van Coppola. Al decennialang wilde hij deze film maken, maar hoewel de regisseur een behoorlijk indrukwekkend CV heeft, kreeg hij niet het budget bij elkaar voor de realisatie hiervan.

Oplossing
Coppola besloot vervolgens een behoorlijk groot deel van het 120 miljoen dollar budget zelf op te hoesten, maar het resultaat mag er blijkbaar zijn. Talloze grote sterren hebben voor de blockbuster getekend.

Eentje daarvan is voor Adam Driver, bekend van o.a. Marriage Story. De acteur zei nog niet zo heel lang geleden: "Dit is een unieke film van een krankzinnig grote schaal. Het is de eerste van zijn genre". Lees zijn volledige reactie hier terug.

Biedingsoorlog
Megalopolis zal volgende maand zijn premiere kennen tijdens het prestigieuze filmfestival in Cannes. De Franse studio Le Pacte, bekend van de Oscar bekroonde Anatomy of a Fall, zorgt ervoor dat dit soepel verloopt.


In Amerika moet een andere studio dit doen, maar Coppola heeft ze voor het uitkiezen. Naar verluidt wil niet alleen Amazon een behoorlijke smak geld betalen voor de rechten van Megalopolis, ook Apple heeft interesse. Welke van de twee het gaat worden is vooralsnog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair