Mijlpalen voor zowel 'Dune: Part Two', 'Civil War' als 'Godzilla x Kong'

Mijlpalen voor zowel 'Dune: Part Two', 'Civil War' als 'Godzilla x Kong'

De box-office beleeft hele bijzondere dagen, maar daarover maandag meer...

Het blijft wachten op de eerste miljardenhit van dit jaar, maar dat wil niet zeggen dat er geen unieke prestaties geleverd worden.

Dit weekend zijn er maar liefst drie films die tegelijk een bijzondere mijlpaal vestigen aan de wereldwijde bioscoopkassa's, zie hieronder:

Dune: Part Two
'Deadline' meldt dat het vervolg inmiddels de $700 miljoen is gepasseerd en daarmee zijn positie "best verdienende titel (tot nu toe) van 2024" verstevigd heeft. Na twee maanden lijkt het onmogelijk om de miljard te halen, maar de $800 miljoen is misschien nog mogelijk en dit zou een verdubbeling betekenen van de opbrengsten van voorganger Dune.

Civil War
Hoewel de internationale recette ietwat tegenvalt, is volgens 'Variety' de binnenlandse recette van het oorlogsepos $50 miljoen. Dankzij deze prestatie is de film nu Uncut Gems gepasseerd in de Top-5 van "best verdienende titels" van studio A24 en staat op de tweede plek. Het verslaan van de nummer #1 Everything Everywhere All At Once gaat waarschijnlijk niet meer gebeuren.

Godzilla x Kong: The New Empire
De twee titanen hebben de grens van een half miljard overschreden en in thuisland Amerika is er nog $24 miljoen nodig om de "best verdienende titel in het MonsterVerse" te worden. Die eer gaat al sinds 2014 naar Godzilla. Echter, met het uitgekomen The Fall Guy en het naderende Kingdom of the Planet of the Apes is het de vraag of dit gaat lukken.

NieuwsFilm

meest populair