Na jaren 'Koning van de box-office' was Disney in 2023 'Koning van de flops'

Na jaren 'Koning van de box-office' was Disney in 2023 'Koning van de flops'

Vier van de grootste teleurstellingen kwamen allemaal uit hun koker...

Met grote franchises als Marvel, Star Wars en Pixar onder zijn dak bevindt Disney zich doorgaans aan de top van de box-office, maar dat was vorig jaar zeker niet het geval. En dat is een understatement.

Het 'Huis van de Muis' had een aantal behoorlijke mislukkingen waardoor er een verlies werd geleden van meer dan $625 miljoen dollar. De Flop-5 bevat maar liefst vier van hun titels (en mocht je nieuwsgierig zijn naar die andere, dat was The Flash van Warner Bros. met -$155 miljoen dollar).

De duurste en pijnlijkste
De eerste flater (en het minst verrassend) is The Marvels. Men hoopte dat deze het miljardensucces van voorganger Captain Marvel zou evenaren, maar in plaats daarvan verdampte er -$237 miljoen dollar in een oogwenk.

De volgende (en degene die misschien nog wel het meeste pijn doet) is Indiana Jones and the Dial of Destiny. Harrison Fords laatste optreden als Indy kon de fans niet bekoren en kostte daardoor -$143 miljoen dollar.

Ook geen kleinigheidjes
De studio had tevens weinig geluk met Wish, de animatiefilm die bedoeld was om het 100-jarige jubileum te vieren. Dit gebeurde uiteindelijk met een minbedrag van -$131 miljoen dollar. Gefeliciteerd, maar niet heus.

Als laatste was daar de poging om The Haunted Mansion opnieuw om te toveren tot een geslaagde verfilming. De ensemblecast vol bekende namen wist niet te overtuigen en -$117 miljoen dollar ging door het riool.



NieuwsFilm

meest populair