Wat je moet weten over 'Kingdom of the Planet of the Apes' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'Kingdom of the Planet of the Apes' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De tiende film in de franchise luidt een nieuw tijdperk in.

Na zeven jaar verschijnt er vandaag eindelijk weer een nieuwe Planet of the Apes-film in de bioscoop, namelijk Kingdom of the Planet of the Apes. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over dit nieuwe hoofdstuk in de langlopende franchise voordat je de film in de bioscoop gaat kijken.

De eerste reacties op de film zijn over het algemeen zeer positief. Het lijkt dus een waardig vervolg op de ijzersterke War for the Planet of the Apes te zijn.

Ontwikkeling
Na de uiterst succesvolle trilogie over hoofdpersonage Caesar (Andy Serkis) in 2017 ten einde kwam, werd er in 2019 al bekend dat er gewerkt werd aan een nieuwe Planet of the Apes-film. De aanleiding hiervan was Disney's aankoop van 20th Century Fox, de studio die de filmrechten van de franchise had.

Het script werd tijdens de coronapandemie geschreven en eind 2022 kon de productie eindelijk van start gaan. Het werd destijds ook duidelijk dat Kingdom of the Planet of the Apes zich 300 jaar na War zou afspelen.

Verhaal
Driehonderd jaar na de gebeurtenissen van War for the Planet of the Apes zijn aapbeschavingen voortgekomen uit de oase waar Caesar zijn medeapen naartoe leidde, terwijl de mens is teruggevallen in een wilde, primitieve staat.


Wanneer de bekwame apenkoning Proximus Caesar (Kevin Durand) de leringen van Caesar verdraait om andere clans tot slaaf te maken, begint de chimpansee Noa (Owen Teague) aan een aangrijpende reis samen met een menselijke vrouw genaamd Mae (Freya Allan) om de toekomst voor zowel apen als mensen te bepalen.

Toekomst
Hoewel Kingdom of the Planet of the Apes zich afspeelt in de tijdlijn van de vorige trilogie, is het geen vereiste om de vorige trilogie te kijken om deze film te snappen. Het luidt een nieuw hoofdstuk in voor de franchise. Zo zijn er al duidelijke ideeën voor komende films, maar stelt regisseur Wes Ball dat er eerst ruim voldoende tijd moet worden genomen om een perfect script te creëren.


Kingdom of the Planet of the Apes zie je vanaf vandaag in de bioscoop. Ook interesse in de andere Planet of the Apes-films? Die bekijk je allemaal op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair