Deze 5 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 5 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week onder andere 'Furiosa: A Mad Max Saga' en 'Hit Man'

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Furiosa: A Mad Max Saga (2024)
Regie: George Miller | Cast: Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth, Tom Burke, Alyla Browne | Onze recensie
Na de ondergang van de wereld wordt de jonge Furiosa meegenomen uit de Green Place of Many Mothers en komt ze in handen van een grote motorbende aangevoerd door Warlord Dementus. Op hun tocht door de woestijn bereiken ze de Citadel, waar Immortan Joe de baas is. Terwijl de twee tirannen om de macht strijden, moet Furiosa vele beproevingen doorstaan en een manier vinden om terug te kunnen keren naar huis.
Hit Man (2023)
Regie: Richard Linklater | Cast: Glen Powell, Adria Arjona, Retta, Austin Amelio | Onze recensie
Professor Gary Johnson doet zich voor als huurmoordenaar namens de politie van New Orleans. Gary is zéér begaafd in het schakelen tussen verschillende persoonlijkheden om voor iedereen de perfecte hit man te zijn. Hij komt in een lastige situatie terecht als hij gevoelens begint te ontwikkelen voor een van zijn potentiële klanten, de beeldschone Madison (gespeeld door Adria Arjona). Als Madison verliefd wordt op een van Gary's alter ego's - de mysterieuze en sexy Ron - zorgt hun affaire voor een opeenvolging van leugens, bedrog en escalerende belangen.The End We Start From (2023)
Regie: Mahalia Belo | Cast: Jodie Comer, Benedict Cumberbatch, Katherine Waterston, Mark Strong
Door een ecologische ramp kreunt Londen onder de overstromingen. Te midden van de chaos raakt een jong gezin elkaar kwijt. Een moeder poogt met haar pasgeboren baby haar weg naar huis terug te vinden en zich een weg te banen door het moederschap.I Love You More (2023)
Regie: Erblin Nushi | Cast: Arta Selimi, Don Shala, Luan Jaha, Shengyl Ismaili
Na een jaar van online pillow-talk is Ben, een verlegen Kosovaarse tiener, meer dan opgewonden om eindelijk zijn eerste (maar geheime) liefde Leo te ontmoeten. Verteerd door passie smeedt Ben zorgvuldig de plannen voor zijn romantische afspraak met Leo, die over slechts een maand vanuit Duitsland aankomt. Alles moet perfect zijn. Groot nieuws, Bens moeder verrast de familie met een kans die zijn leven verandert, maar Ben kan het nog niet accepteren. Hij moet Leo ontmoeten.I Am the River, the River Is Me (2024)
Regie: Petr Lom | Cast: Ned Tapa
De Whanganui-rivier in Nieuw-Zeeland kreeg in 2017 als eerste rivier ter wereld dezelfde rechten als de mens. Dit was het resultaat van een ruim 150 jaar lange juridische strijd van de Maori, die de rivier zien als hun voorouders, als een onverdeelbaar en spiritueel wezen. In deze documentaire gaat regisseur Petr Lom samen met M?ori-rivierwachter Ned Tapa en een divers gezelschap de rivier op om meer te leren over hoe mens en natuur zich tot elkaar verhouden, en wat we kunnen leren van inheems gedachtengoed.NieuwsFilm

meest populair