Sterk ontvangen, vele miljoenen opgehaald: 'The Fall Guy' is alsnog een grote flop

Sterk ontvangen, vele miljoenen opgehaald: 'The Fall Guy' is alsnog een grote flop

De film met de sterren Ryan Gosling en Emily Blunt deed alles goed: budget te hoog?

De afgelopen periode hebben we al meerdere keren gekeken naar de successen en flops in de bioscopen dit jaar. Onderaan dit bericht vind je er meer over. Nu kijken we naar de film The Fall Guy met Ryan Gosling en Emily Blunt. De film deed veel goed, maar gaat toch de boeken in als een financiële flop.

Na zes weekenden staat The Fall Guy van regisseur David Leitch (Atomic Blonde, Bullet Train) nog altijd in de Noord-Amerikaanse box office top 10. Afgelopen weekend haalde de actiekomedie opnieuw een aantal miljoenen op. Toch meldt Variety dat de film $50 tot 60 miljoen verlies draait.

Geen succes
Ondanks een sterke ontvangst met 81 procent op de Tomatometer en een 7,0 op de IMDb weet de film financieel niet voldoende indruk te maken. En dat is toch gek, er is namelijk al een prima $166,6 miljoen wereldwijd opgehaald.

Het grootste probleem is dat de film een geschat productiebudget heeft van $125 tot 150 miljoen dollar. En dat is veel voor het type film. De film is namelijk eerder een romantische komedie dan een actiefilm. En klaarblijkelijk slaat de combinatie niet genoeg aan bij het grote publiek.

Waarom zo duur?
Je kunt je afvragen waarom een film als The Fall Guy zo enorm prijzig is om te maken. Uiteraard zijn er flink wat stunts te zien. Daar is echt niet op bezuinigd. Maar dan nog is en blijft $150 miljoen een enorme bak geld.


De kans is groot dat al een enorm deel van het budget op is gegaan aan acteurs en de regisseur. Namen als David Leitch, Ryan Gosling, Emily Blunt en Aaron Taylor-Johnson zijn geen goedkope namen. Zeker Gosling en Blunt zullen de hoofdprijs hebben gekregen.

Extra inkomsten
Via Video on demand en streaming worden er vast nog vele miljoenen opgehaald, maar of dat het financiële plaatje veel beter zal maken valt te betwijfelen. Een productiebudget van zo'n $80 miljoen was misschien slimmer geweest. Actiekomedies zoals Freelance, The Nice Guys en The Lost City hebben laten zien wat het subgenre toe is staat is.

Wisselende successen
De bioscoop verkeert in grote problemen: Na 'Furiosa' lijkt ook 'Bad Boys: Ride or Die' niet te gaan vlammen

Aankomende hits in 2024?
Teveel flops in de bioscoop: deze films moeten voor de ommekeer zorgen in 2024

Verkeerde keuzes
Waarom 'Godzilla x Kong' wél een succes is en 'Furiosa: A Mad Max Story' niet


NieuwsFilm

meest populair