Nieuwe 'Watchmen'-animatiefilms krijgen de perfecte rating

Nieuwe 'Watchmen'-animatiefilms krijgen de perfecte rating

Gelukkig wordt ook dit veelbelovende tweeluik een keiharde R-rating ervaring!

Nog niet zo heel lang geleden kwam de eerste trailer uit van de nieuwe Watchmen-film. Ondanks het feit dat het hier gaat om een animatiefilm, is het dankzij het onderstaande bericht duidelijk te begrijpen dat deze niet voor de jongste kinderen is weggelegd.

De nieuwe Watchmen-film is de eerste van het tweeluik. Recentelijk werden de eerste beelden behoorlijk goed onthaald, al verwachten de nodige fans dat Watchmen-bedenker, Alan Moore, het toch wel weer niks zal vinden...

Goed nieuws
Moore is namelijk allesbehalve tevreden hoe DC met zijn werk omgaat, maar filmfanaten kijken wel uit naar deze film. Nu is er meer goed nieuws, want het mag dan wel om een animatiefilm gaan, deze krijgt wel ook een keiharde R-rating.

Gek is dit niet. Moore's stripboeken zijn behoorlijk gewelddadig en bloederiger. Zack Snyders geliefde Watchmen was niet anders. Het is dus fijn voor de fans om te horen dat dit nu doorgezet wordt met dit aanstaande tweeluik.

De reden
Het MPAA Film Ratings Board besloot de film een R rating te geven vanwege 'gewelddadige vechtscènes en grafisch naakt'. Het lijkt erop dat het hier gaat om Doctor Manhattan, die vaak niks draagt.


R-rated animatiefilms kunnen heel goed uitpakken. Zo verscheen enkele jaren geleden nog de zeer sterk ontvangen The Witcher: Nightmare of the Wolf. DC maakt sowieso wel graag R-rated animatiefilms. Denk bijvoorbeeld maar aan Justice League Dark en Batman: Gotham by Gaslight.

NieuwsFilm

meest populair