Deze scène in het bikkelharde 'Sicario' is levensecht door opvallend detail

Deze scène in het bikkelharde 'Sicario' is levensecht door opvallend detail

Een Reddit-gebruiker ontdekte een realistisch detail in Denis Villeneuve's film Sicario met Google Maps.

Menig filmliefhebber is bekend met het werk van regisseur Denis Villeneuve (Dune, Arrival). Op het internetforum 'Reddit' ontdekte een filmliefhebber wel een opmerkelijk detail in één van de films van de Canadese regisseur.

Hoewel Denis Villeneuve zich sinds Arrival geheel in het sciencefiction-genre heeft ondergedompeld, maaktehij ook een aantal bloedstollende thrillers. Denk bijvoorbeeld aan films als Prisoners en het bikkelharde Sicario.

Sicario
In de film Sicario (2015) mengt een FBI-agente, gespeeld door Emily Blunt, zich in een missie tegen de Mexicaanse drugskartels op het grensgebied tussen de VS en Mexico. Andere rollen worden gespeeld door Benicio Del Toro en Josh Brolin.

Al vanaf het begin van Sicario wordt de kijker op scherp gezet en geconfronteerd met de gruweldaden van de Mexicaanse onderwereld. In een memorabele scène zit echter wel een opvallend detail dat het geheel nog net wat realistischer maakt.

Gele Bus
In de desbetreffende scène zijn de militairen van de Amerikaanse overheid uit op verkenningsmissie in het dorpje Juarez. Hoewel in Hollywood niets aan het toeval wordt overgelaten, bleek dat nu wel het geval te zijn.Een oplettende Reddit-gebruiker bekeek de filmlocaties op Google Maps en ontdekte dat de gele bus die op een hoek geparkeerd staat, daar nog steeds aanwezig is. Sterker nog: de bus staat daar al jaren geparkeerd. Je kan hier de Google Street View bekijken.

Realistisch
Details als de gele bus maken het voor kijkers die daadwerkelijk in soortgelijke gebieden zijn geweest allemaal net wat realistischer. Dit is ook kenmerkend voor Denis Villeneuve, die ondanks de abstracte werelden waarin hij soms opereert, altijd streeft naar het gevoel van echtheid.Als je zelf de spanning opnieuw wilt beleven en Sicario weer eens wilt kijken, kan dat nu via Netflix.

NieuwsFilm

meest populair