'Jurassic World' verklaarde een schijnbaar grote fout uit de originele 'Jurassic Park'-film

'Jurassic World' verklaarde een schijnbaar grote fout uit de originele 'Jurassic Park'-film

'Jurassic World' verklaarde waarom de dinosauriërs in 'Jurassic Park' inaccuraat zijn.

Jurassic Park is een van de vele klassiekers van Steven Spielberg. In de jaren sinds de release wordt de film door filmcritici en professionals uit de industrie vaak genoemd als een van de beste films aller tijden. Maar er is een schijnbaar grote fout in de film die jaren later pas verklaard werd.

Jurassic Park kwam in 1993 uit en werd toen lovend ontvangen. Het was een grote commerciële hit en bracht wereldwijd $914 miljoen op. Het baanbrekende gebruik van computergegenereerde beelden (CGI) wordt beschouwd als een mijlpaal die de weg heeft vrijgemaakt voor de visuele effecttechnieken van de moderne cinema.

Niet zo accuraat
Maar de film is lang niet zo accuraat als je zou denken. Hoewel de dinosauriërs er overtuigend uitzien, zeker naar de maatstaven van die tijd, kan elke zichzelf respecterende paleontoloog meerdere fouten aanwijzen.

Brachiosaurussen stonden bijvoorbeeld niet op hun achterpoten, Dilophosaurussen waren in werkelijkheid veel groter en wat betreft de T-Rex: als die echt even snel had gerend als een jeep, zouden zijn holle botten letterlijk zijn geëxplodeerd.

Fouten met dino's
Daarnaast zijn er na de film talloze nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen gedaan, zoals het inmiddels breed geaccepteerde feit dat sommige dinosoorten veren hadden. Dus waarom maakte InGen zoveel fouten met hun hoofdattracties?


Dat wordt verklaard in Jurassic World uit 2015. De film is het eerste deel in de Jurassic World-reeks en het vierde deel in de Jurassic Park-filmserie, als opvolger van Jurassic Park III (2001). Het werd geregisseerd door Colin Trevorrow, die het scenario schreef samen met Rick Jaffa, Amanda Silver en Derek Connolly.

Verhaal
Jurassic World speelt zich 22 jaar na de gebeurtenissen van Jurassic Park af, op hetzelfde fictieve eiland Isla Nublar, gelegen voor de Pacifische kust van Costa Rica. Een succesvol themapark met gekloonde dinosauriërs, genaamd Jurassic World, is al jaren operationeel op het eiland en maakt zo de droom van John Hammond werkelijkheid.


Het park raakt echter in totale chaos wanneer een transgene dinosaurus ontsnapt uit zijn verblijf en een verwoestend spoor achterlaat, terwijl een samenzwering binnen het personeel van het park voor nog meer gevaren zorgt.

Henry Wu
De film heeft een ensemblecast met onder anderen Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, Ty Simpkins, Nick Robinson, Omar Sy en Irrfan Khan. BD Wong herneemt zijn rol uit de oorspronkelijke Jurassic Park-film als Dr. Henry Wu.


Henry Wu is een genetisch ingenieur die het team leidt dat de dinosauriërs heeft gecreëerd voor zowel Jurassic World als het mislukte oorspronkelijke Jurassic Park. In Jurassic World legt hij uit dat het amfibieën-DNA, dat gebruikt werd om gaten in het dinosaurus-DNA op te vullen, de uiterlijke kenmerken van de dieren heeft beïnvloed.

Antwoord op vraag
Dat verklaart waarom de bewoners van het park meer schubben dan veren hebben en niet zo accuraat zijn als de echte dino's die op aarde hebben rondgewandeld. Het heeft misschien meer dan twintig jaar geduurd, maar het antwoord op deze vraag vond uiteindelijk een weg.


Wil je Jurassic World zien? Je kunt de film bekijken op SkyShowtime, net als de originele Jurassic Park-trilogie.

NieuwsFilm

meest populair