Stephen Gaghan schrijft spionagethriller

De scenarist van Traffic zal het script verzorgen voor Dead Spy Running, de eerste film in een trilogie die het spionage-genre nieuw leven wil inblazen.

De Oscarwinnende scenarist Stephen Gaghan (Traffic, Syriana) zal het script verzorgen voor de spionagethriller Dead Spy Running, de eerste film in een trilogie die het spionage-genre nieuw leven wil inblazen. McG (aankomende Terminator Salvation) was eerder al aangesteld als regisseur.

Gaghans scenario, een bewerking van het gelijknamige, nog onuitgegeven boek van de Britse auteur Jon Stock, vertelt het ontstaansverhaal van een pas getrainde spion in een stijl die het midden houdt tussen de heldhaftigheid van The Bourne Identity en de snedigheid van het oeuvre van John le Carré (The Constant Gardener). Het boek, dat vanaf juni in de winkelrekken ligt, opent met een marathonscène in Londen, en vervolgt met een avontuurlijke wereldreis waarin één van de lopers de naam van zijn vader moet zien te zuiveren.

De productie van Dead Spy Running is in handen van Jeanne Allgood (We Are Marshall) en McG. Het is nog niet duidelijk of laatstgenoemde ook de twee vervolgfilms zal regisseren.



NieuwsFilm

meest populair