Mamma Mia! Oorlogswinter is de beste Nederlandse film van 2008

Na de uitreiking van de Film1 Rembrandt Awards was Oorlogswinter met drie beeldjes de grote winnaar.

Uit handen van iniatiefnemer René Mioch zijn vandaag voor de vijfde keer de Rembrandt Awards uitgereikt, de enige Nederlandse publieksprijs voor film en DVD. Oologswinter, de film van regisseur Martin Koolhoven was niet alleen de beste Nederlandse film maar de twee hoofdrolspelers: Martijn Lakemeier en Melody Klaver kregen ook nog de prijzen voor beste acteur en actrice. Internationaal was het niet The Dark Knight of Wall-E maar de musical Mamma Mia! die er vandoor ging met de award voor beste buitenlandse film. Meryl Streep haalde niet alleen die hoogste noot in Slipping Through My Fingers maar behaalde ook nog de hoogste plek in de categorie beste buitenlandse actrice.

Maar net zo als bij de Oscars, twaalf jaar geleden de inspiratiebron voor de Rembrandts was er ook een minder feestelijk moment toen Heath Ledger de prijs voor beste buitenlandse acteur kreeg voor zijn bijrol in The Dark Knight. Actrice Willeke van Ammelrooy (Antonia) kreeg een ere-Rembrandt voor haar hele filmcarrière.

De winnaars op een rij:
Beste buitenlandse film Mamma Mia!
Beste Nederlandse film Oorlogswinter
Beste buitenlandse acteur Heath Ledger – The Dark Knight
Beste Nederlandse acteur Martijn Lakemeier - Oorlogswinter
Beste buitenlandse actrice Meryl Streep - Mamma Mia
Beste Nederlandse actrice Melody Klaver - Oorlogswinter
Beste DVD Alles is Liefde
Beste filmhitsong Ilse de Lange - Miracle (Bride Flight)
Film1 ere-Rembrandt Willeke van Ammelrooy

De uitreikingen van de Film1 Rembrandt Awards worden ook uitgezonden op tv bij RTL5 op donderdag 12 maart om 23:45, en mocht je dat nou een beetje aan de late kant vinden dan is er een herhaling op vrijdag 13 maart om 0:30.



NieuwsFilm

meest populair