Algemeen

Mamma Mia! Oorlogswinter is de beste Nederlandse film van 2008

Na de uitreiking van de Film1 Rembrandt Awards was Oorlogswinter met drie beeldjes de grote winnaar.

door Mark op 09.03.2009 om 22:23 in Algemeen
Uit handen van iniatiefnemer René Mioch zijn vandaag voor de vijfde keer de Rembrandt Awards uitgereikt, de enige Nederlandse publieksprijs voor film en DVD. Oologswinter, de film van regisseur Martin Koolhoven was niet alleen de beste Nederlandse film maar de twee hoofdrolspelers: Martijn Lakemeier en Melody Klaver kregen ook nog de prijzen voor beste acteur en actrice. Internationaal was het niet The Dark Knight of Wall-E maar de musical Mamma Mia! die er vandoor ging met de award voor beste buitenlandse film. Meryl Streep haalde niet alleen die hoogste noot in Slipping Through My Fingers maar behaalde ook nog de hoogste plek in de categorie beste buitenlandse actrice.

Maar net zo als bij de Oscars, twaalf jaar geleden de inspiratiebron voor de Rembrandts was er ook een minder feestelijk moment toen Heath Ledger de prijs voor beste buitenlandse acteur kreeg voor zijn bijrol in The Dark Knight. Actrice Willeke van Ammelrooy (Antonia) kreeg een ere-Rembrandt voor haar hele filmcarrière.

De winnaars op een rij:
Beste buitenlandse film Mamma Mia!
Beste Nederlandse film Oorlogswinter
Beste buitenlandse acteur Heath Ledger – The Dark Knight
Beste Nederlandse acteur Martijn Lakemeier - Oorlogswinter
Beste buitenlandse actrice Meryl Streep - Mamma Mia
Beste Nederlandse actrice Melody Klaver - Oorlogswinter
Beste DVD Alles is Liefde
Beste filmhitsong Ilse de Lange - Miracle (Bride Flight)
Film1 ere-Rembrandt Willeke van Ammelrooy

De uitreikingen van de Film1 Rembrandt Awards worden ook uitgezonden op tv bij RTL5 op donderdag 12 maart om 23:45, en mocht je dat nou een beetje aan de late kant vinden dan is er een herhaling op vrijdag 13 maart om 0:30.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

fokkeyou

Avatar

De uitreiking heeft een sterk commercieel karakter zo te zien, aan de lijst van winnaars. Zijn dit publieksprijzen?

Mark

Avatar

Hé, je heb gelijk, dat was me nog geeneens opgevallen, ik plak er ff een zinnetje tussen Smiley face

Jildert

Avatar

Mama Mia! als beste buitenlandse film, wat een grap :')

Spijker

Avatar

Jildert "Mama Mia! als beste buitenlandse film, wat een grap :')"


Tsjaa, lees alle eerder geplaatste berichten van deze persoon maar eens na, je zult versteld staan van het niveauO+

Sha

Avatar

En wat heeft de (in mijn ogen prima) manier van posten van Mark te maken met het feit dat Mamma Mia! is gekozen als beste buitenlandse film Spijker?

Spijker

Avatar

shateandar "En wat heeft de (in mijn ogen prima) manier van posten van Mark te maken met het feit dat Mamma Mia! is gekozen als beste buitenlandse film Spijker?"


Nee wat heeft Mama Mia! te maken met het feit dat Oorlogswinter de prijs voor beste nederlandse film heeft gewonnen. Ik doelde op de ogenschijnlijk erg grappige woordspeling in de titel. En verder op de nogal vaak niet objectieve benadering van nieuwsfeiten.

Ik heb waarschijnlijk een ander gevoel voor humor dan jullie twee maar ik verwacht op een site als deze degelijke en serieuze informatie. En als het dan nog echt leuk was...

Sha

Avatar

Dus als het een ander soort humor is dan het jouwe dan is het gelijk van een lager niveau? Klinkt een beetje arrogant om eerlijk te zijn.

Thiver

Avatar

Spijker "Nee wat heeft Mama Mia! te maken met het feit dat Oorlogswinter de prijs voor beste nederlandse film heeft gewonnen. Ik doelde op de ogenschijnlijk erg grappige woordspeling in de titel. En verder op de nogal vaak niet objectieve benadering van nieuwsfeiten.

Ik heb waarschijnlijk een ander gevoel voor humor dan jullie twee maar ik verwacht op een site als deze degelijke en serieuze informatie. En als het dan nog echt leuk was..."

Een paar maanden geleden had ik je misschien nog gelijk gegeven. Maar inmiddels heb ik Marks berichtgeving met vier ledematen omarmd. Héérlijke schrijfstijl! :W

Spijker

Avatar

Thiver "Een paar maanden geleden had ik je misschien nog gelijk gegeven. Maar inmiddels heb ik Marks berichtgeving met vier ledematen omarmd. Héérlijke schrijfstijl! :W"


Ok misschien heb je gelijk, ik zal er eens op letten;) Maar nu begint b.v. ene (ik geloof) Bram met het plaatsen van, in mijn ogen nogal simpele vragen of bijvoorbeeld een castingsuggestie. Nieuws moet naar mijn mening serieus en objectief worden gebracht, zelfs op een site als deze.

Misschien ben ik té serieus, maar als je een site geloofwaardig wil houden raad ik de redacteuren aan mijn wijze raad op te volgen:P

nieuwslaatste nieuws

meest populair