Algemeen

Brüno toch ook voor de "kleintjes"

Na Ali G en Borat weten we dat Sacha Baron Cohen geen blad voor de mond neemt.

door Bram de Groot op 17.04.2009 om 15:25 in Algemeen
Waar Brüno enige tijd terug nog een NC-17 rating kreeg toebedeeld door de Motion Picture Association of America (MPAA), heeft een re-cut ervoor gezorgd dat de film nu R-rated is. Hierdoor kan ook de jongere generatie naar de bioscoop voor de nieuwe reality-komedie met Sacha Baron Cohen a.k.a. Ali G.

De eerste versie van Brüno zou te veel seksueel getinte scènes bevatten. De MPAA gaf de film om die reden de NC-17 rating, waardoor de film hoogstwaarschijnlijk minder succesvol kan worden in de bioscoop. Door het schrappen van de scènes, die hoogstwaarschijnlijk wel op de DVD te zien zijn, en de nieuwe R-rated stempel kunnen tieners van 17 en jonger onder begeleiding naar de film. De MPAA zegt wel dat er "pervasive strong and crude sexual content, graphic nudity and language" in de film voorkomt. In Brüno speelt Cohen de homoseksuele Oostenrijker Brüno die gek is op fashion en tijdens een roadtrip door de VS met Amerikanen in aanraking komt uit verschillende "rangen en standen".

Borat was overigens ook R-rated en behaalde alsnog een wereldwijde omzet van $261,5 miljoen. Grote kans dat er in de Nederlandse bioscopen, vanaf 9 juli, ook strenger wordt gecontroleerd op de leeftijd van de bezoekers.

Hieronder ook nog even vier nieuwe promo's:

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

lykathea

Avatar

Die extreme scenes worden expres opgenomen zodat de "echte" scenes minder schokkend zijn(en er dus niet in de echte film geknipt hoeft te worden), het weghalen van de extreme scenes zal genoeg zijn om die R-rating te krijgen, en zie hier.

wallace

Avatar

Wanneer komt Bruno bij ons in de bioscoop ?

jdk

Avatar

wallace "Wanneer komt Bruno bij ons in de bioscoop ?"


9 juli 2009. Zie: http://www.imdb.com/title/tt0889583/releaseinfo

LuCos

Avatar

Ik vind het grappig en geniaal.. maar och dacht ik opeens een keer een beetje aan Zoolander (hoewel het toch erg verschillend misschien is) . maar goed... ik zal het sowiezo gaan kijken Smiley face!

wallace

Avatar

jdk "9 juli 2009. Zie: http://www.imdb.com/title/tt0889583/releaseinfo"


Bedankt

Spider-fan

Avatar

Die man is geniaal. :D

NieuwsFilm

meest populair