Jon Favreau en Mickey Rourke doen boekje open over Iron Man 2

Hoe zit het met de rol van Rhodes? En wat kunnen we verwachten van Rourke's Whiplash?

Nu de opnames halverwege zijn, begint Iron Man 2 vorm aan te nemen. Regisseur Jon Favreau gaf onlangs wat informatie over het fel begeerde vervolg, waarin Robert Downey Jr. het op zal nemen tegen Whiplash (Mickey Rourke) en Justin Hammer (Sam Rockwell).

"Er wordt van Tony Stark verwacht dat hij een rolmodel zal zijn, en ik denk niet dat hij daar klaar voor is. Hij staat onder enorme druk. Het is één ding om te zeggen dat je Iron Man bent, maar iets anders om het ook daadwerkelijk te zijn."

En hoe zit het met Stark's vriend en vertrouwenspersoon Rhodes? Favreau geeft aan dat Rhodes, dit keer gespeeld door Don Cheadle, ook een gepantserd pak zal gaan dragen. Hij zal War Machine gaan heten. Favreau: "Rhodes krijgt absoluut een grotere rol in dit deel. Tony is niet de enige met technologische snufjes."

Ook Rourke is weer op de set te vinden na een tijdje te hebben gewerkt aan Sylvester Stallone's The Expendables. Hij zal Iron Man's nieuwe vijand Whiplash gaan spelen. "Ik heb de tijd van m'n leven. Het is wel erg zwaar, want mijn pak weegt nogal wat. Het is een half pak, waarbij de helft van mijn lijf te zien zal zijn. Ik zit vol met Russische tattoos, want Whiplash is net ontsnapt uit een in Rusland gelegen gevangenis."

Iron Man 2 zal in 2010 verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair