Geweldige Cold Souls poster

Deze titel komt zeker weten bij heel veel mensen in hun top 10 van 2009.

Het komt niet zo vaak meer voor dat we een bericht hebben over een film die geen sequel, reboot of prequel is maar als we dan iets gevonden hebben dan is het ook meteen een titel die hoog gaat scoren op de lijstjes aan het einde van het jaar. Cold Souls is komisch drama dat wordt vergeleken met Eternal Sunshine en Being John Malkovich omdat het dezelfde onderwerpen behandeld.

In Cold Souls speelt Paul Giamatti een acteur met dezelfde naam die wat problemen heeft met inspiratie voor een volgende rol. Als oplossing besluit hij een behandeling te ondergaan die zijn ziel uit zijn lichaam haalt en tijdelijk invriest totdat hij klaar is met die rol. Aan de andere kant is er een subplot dat draait om een Russische vrouw die haar eigen lichaam gebruikt om gedoneerde Russische ingevroren zielen naar Amerika te smokkelen. Als zij de ziel van Giamatti meeneemt voor haar baas, een soapactrice met niet al te veel talent en inspiratie ontstaan er al snel een paar grote problemen.

Een film die geschreven en geregisseerd is door Sophie Barthes met rollen van o.a. Paul Giamatti (Sideways), Emily Watson (Kruistocht in Spijkerbroek) en David Strathairn (The Bourne Ultimatum). Vanaf 12 november in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair