Bill Nighy onthult rol in Harry Potter 7

Vreesde bijna de enige Engelse acteur te worden zonder een rol in de Potter-reeks.

Nu Harry Potter and The Half-Blood Prince in rap tempo de bioscopen verovert, komt er meer nieuws naar buiten over de laatste twee films, The Deathly Hallows I en II. Begin deze maand onthulde Bill Nighy dat hij een rol in de serie zal spelen. Toen wilde hij niet onthullen om welke rol het ging, maar de geruchtenstroom wees al snel in de richting van Rufus Scrimgeour, Minister van Toverkunst (Nederlandse naam Rufus Schobbejak). Nighy heeft dit nu bevestigd tegenover SciFiWire.

Nighy is erg tevreden met de rol, omdat hij even vreesde "de enige Engelse acteur te zijn die niet in Harry Potter heeft gezeten". Hij noemt Scrimgeour een tragisch figuur, met een interessante relatie met Harry. In het begin voelt Harry niets dan minachting voor de minister, maar die houding wordt door nieuwe gebeurtenissen verzacht.

In de boekenreeks heeft het personage al enkele belangrijke scènes in The Half-Blood Prince. De makers van de film hebben echter besloten deze scènes over te hevelen naar de tweedelige finale, omdat daar meer ruimte is om een nieuw personage te introduceren.



NieuwsFilm

meest populair