Algemeen

Details over Avatar

Eindelijk wat meer bekend over de nieuwe van James Cameron.

door Jim Pedd op 24.07.2009 om 15:11 in Algemeen
Op de Comic-Con werd vanzelfsprekend ook meer bekend over de nieuwe film van James Cameron, Avatar. Volgens James Cameron zelf wordt er al vier jaar aan de film gewerkt. Op de Comic-Con liet hij maar liefst 25 minuten van de film zien. Daarnaast gaf hij ook samen met enkele acteurs uit de film, Sigourney Weaver (Alien, Vantage Point), Zoe Saldana (Star Trek) en Stephen Lang (Public Enemies) wat informatie over de personages en het verhaal.

Sigourney Weaver speelt het personage Dr. Grace Augustine, een wetenschapster die deelneemt aan een project dat draait om de planeet Pandora. De bedoeling is dat ze een “avatar” krijgt, een soort halfmenselijk, halfalien gastlichaam. De hoofdpersoon, Jake, wordt gespeeld door Sam Worthington (Terminator: Salvation). Hij is een oorlogsveteraan die een van de inboorlingen, de Na’vi, leert kennen, die er alles aan doen om hun volk te beschermen tegen de mensen. De mensen willen namelijk de aanwezige grondstoffen op de planeet exploiteren.

De releasedatum staat gepland voor 17 december 2009.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Bateman

Avatar

Ach kom, Een beetje filmliefhebber had DEZE informatie allang tot zich genomen. Dit is niks nieuws.
Er wordt al veel langer aan de film gewerkt. Het eerste script stamt al uit 1997. Vervolgens is Cameron jaren bezig geweest om de technologie benodigd voor het schieten van de film te (laten) bouwen. Hiervoor is "Ghosts of the Abyss" een "proof of concept" geweest. Daarna is er echt werk van gemaakt.
De 25 minuten van de film op Comic Con zijn dezelfde als op de Cinema Expo in juni 2009.
Voor meer informatie over deze film: die toch echt de belangrijkste Sci-Fi ooit gaat worden: http://avatarmoviezone.com/

En de officiele website: http://www.avatarmovie.com/

ferryb86

Avatar

Het is ook bekend geworden dat de trailer eindelijk op 21 augustus zal komen, zucht... Eindelijk :D

Remco

Avatar

De eerste reacties zijn goed maar het schijnt niet zo revolutionair te zijn als ze zeggen. CG schijnt te vergelijken te zijn met Gollum nu is dat natuurlijk geen slecht ding. Maar het is na al die research en al die jaren werk nog overduidelijk CG en dat is wel jammer had gedacht dat het echt een nieuwe standaard zou zetten. Aan de andere kant als daar een geweldig meeslepend geheel van gemaakt is met goede aktie en muziek hoor je mij niet klagen. En als er iemand is die dat kan is het Cameron wel.........

NieuwsFilm

meest populair