Oscargate: inzending The Silent Army heroverwogen!

En wat zal exact de reden zijn?

Holland Film lijkt The Silent Army / Wit Licht toch niet op te sturen als Nederlandse vertegenwoordiging voor de Oscar in de categorie "Beste buitenlandse film". De Oscarsoap lijkt hiermee ten einde en we kunnen ons waarschijnlijk opmaken voor de inzending van bijvoorbeeld De Storm of Oorlogswinter.

Nadat begin september bekend werd dat The Silent Army opgestuurd zou gaan worden naar de States, brak er een flinke discussie los. Zo zou de film van Jean van de Velde teveel Engels bevatten, was het een andere versie dan de versie die in Nederland heeft gedraaid én bovenal zouden andere films geschikter zijn. De producenten van deze andere films dreigden vervolgens met een gerechtelijke procedure. Klaarblijkelijk begon Holland Film hierdoor ook te twijfelen en hebben ze nu dus besloten om de keuze te heroverwegen en mogelijk een andere film in te sturen.

Ondanks dit slechte nieuws voor The Silent Army heeft het de film uiteraard ook veel goeds gedaan. De laatste twee weken was de titel met de regelmaat in het nieuws. Zelf buitenlandse media brachten het nieuws over de Nederlandse Oscargate. En uiteraard gaat ook hier de regel op: ook negatieve aandacht = aandacht!



NieuwsFilm

meest populair