Boksende robots voor Shawn Levy

De regisseur van Night at the Museum zet zijn tanden in Real Steel.

Shawn Levy (Night at the Museum) gaat Real Steel regisseren voor DreamWorks. Het wordt een futuristische film over boksende robots. Levy vervangt de eerder aangestelde Peter Berg.

Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst, waarin het voor mensen verboden is om te boksen. Hun plaats in de ring wordt ingenomen door zware, mensachtige robots. Een vader en zijn vervreemde tienerzoon stappen in deze wereld om een buitengewone bokser te trainen.

“Ik vind het spannend om met Shawn aan dit project te kunnen werken”, zegt DreamWorks-baas Stacey Snider. “Hij is een meester in het combineren van menselijke verhalen met fantastische beelden.” Ook Levy is erg enthousiast: “Stevens passie voor dit project werkte enorm aanstekelijk, en ik kijk er enorm naar uit om het verhaal tot leven te brengen. Hoewel het een film wordt vol mechanische krijgers, is Real Steel in essentie een onvoorstelbaar menselijk verhaal.”

John Gatins (Coach Carter) schrijft momenteel aan het scenario. Als uitvoerend producenten werden o.a. Steven Spielberg en Robert Zemeckis aangetrokken.

NieuwsFilm

meest populair