Reinout Oerlemans ziet tweede film zitten

Succes 'Komt Een Vrouw Bij de Dokter' smaakt naar meer.

Reinout Oerlemans heeft klaarblijke veel plezier in het regisseren. Zijn regiedebuut Komt een vrouw bij de dokter is nog maar net verschenen en "Arnie" denkt al weer na over een volgend filmproject. Dit vertelde hij vrijdag in De Wereld Draait Door. Oerlemans: "Ik heb er zo veel plezier in gehad. Ik vond het zo heerlijk om te doen, dat ik het niet uitsluit"

Komt een vrouw bij de dokter breekt al vele filmrecords. Op de eerste dag gingen er al zestigduizend mensen naar de verfilming van Kluuns bestseller. De film doet het daarmee beter dan recordhouders Zwartboek (2006) en Alles is liefde (2007). Omdat Oerlemans wilde peilen hoe het publiek reageerde op de eerste dag, reisde hij af naar een bioscoop. Aangekomen bleek de voorstelling al te zijn uitverkocht. "Al de kaartjes waren uitverkocht. Hier was ik zo gelukkig mee, dat ik het ging vieren in de kroeg."

De hoofdrollen worden vertolkt door Carice van Houten, Barry Atsma en Anna Drijver. De film, die gaat over een man (Atsma) die zijn vrouw (Van Houten) verliest aan kanker, verscheen donderdag op het witte doek.

NieuwsFilm

meest populair