Avatar blijft records breken

Voorbij aan The Dark Knight, The Return of the King en zelfs Titanic?

Na afgelopen weekend werd bekend dat Avatar op een wereldwijde opbrengst staat van $615 miljoen. De opbrengsten van de 3-D film beginnen nu ook een aantal records te breken. Wereldwijd breekt de film IMAX openingsrecords en de $39 miljoen die in tien dagen wereldwijd is opgehaald geeft hoop op een algeheel IMAX-record. Op zich is dit niet geheel verrassend aangezien de film wordt aanbevolen om de film in 3-D te bekijken. Voor zover bekend beschikken alle IMAX zalen over deze technologie.

Een ander record werd pas bekend nadat de officiële cijfers bekend werden van afgelopen weekend. In de States bleek dat Avatar meer binnenhaalde dan verwacht. Met $75.617.183 verdiende de film van James Cameron in zijn tweede weekend meer dan The Dark Knight, de voormalig recordhouder met $75.166.466.

Afgelopen maandag haalde Avatar wederom een enorm bedrag binnen. Met $19,6 miljoen op de elfde dag na release verdient het bijna $3 miljoen meer dan vorige maandag. Het begint erop te lijken dat de film de potentie heeft om de $1,1 miljard te passeren die The Lord of the Rings: The Return of the King ontving van de bioscoopbezoeker. Dit laatste LOTR deel staat tweede in de All-Time Worldwide Box Office. Met de huidige opbrengst van $232,1 miljoen in de States jaagt de Camerons 3-D topper op de Top 3 All-Time Box Office films in de USA. Dit zijn Star Wars ($460,9 miljoen), The Dark Knight ($533,3 miljoen) en Titanic ($600,8 miljoen).



NieuwsFilm

meest populair