Karate Kid remake wordt écht goed?

Testscreening scoort 'angstig' hoog.

Velen onder ons hadden er een hard hoofd in. De remake van The Karate kid (1984) met in de hoofdrollen Jaden Smith (het zoontje van Will Smith) en Jackie Chan. Maar nadat we eerder aangenaam verrast werden door de trailer heeft nu ook de eerste testscreening zeer positief uitgepakt. Sterker nog, dat is een understatement. Entertainment Weekly schrijft dat de film een score van het testpubliek heeft gekregen die de op één na hoogste is in de geschiedenis van Sony. Alleen Hitch uit 2005, met Will Smith, heeft hoger gescoord. Het lijkt er dus op dat de familie Smith Sony bepaald geen windeieren legt.

In de remake speelt Jaden Smith een Amerikaanse jongen genaamd Dre die met zijn moeder naar China verhuist. Hij past zich maar moeilijk aan en wordt in elkaar geslagen door de plaatselijke pestkop. Gelukkig komt Mr. Han (Jackie Chan) hem te hulp en wordt Dre ingewijd in de wereld van de Martial Arts.


De film is geregisseerd door Harald Zwart (The Pink Panther 2) en wordt geproduceerd door Will Smith. Ook Taraji P. Henson, die vorig jaar opviel met haar bijrol in The Curious Case of Benjamin Button, verschijnt in de film. Zij speelt de moeder van Dre.

The Karate Kid 2010 draait vanaf 22 juli in de Nederlandse bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair