Nieuwe Planet of the Apes nog steeds in leven?

Of blijft Tim Burtons versie uit 2001 de laatste?

Vulture bericht dat 20th Century Fox nog steeds van plan is om de Planet of the Apes franchise te rebooten. Dit is in strijd met eerdere berichten, waarin werd gezegd dat het project was geschrapt. De website zegt dat Peter Chernin aan boord is gekomen om de film te produceren. De film is voorzien van een voorlopige codenaam: Caesar.

Scott Frank (Minority Report) zou de film in eerste instantie gaan schrijven en regisseren met Scott Rudin als producer. Fox heeft nu echter Jamie Moss (Street Kings) naar binnen gehengeld om Franks versie bij te schaven. De originele schrijvers, Rick Jaffa en Amanda Silver, zijn daarnaast teruggehaald om het dialoog bij te werken.

Volgens Vulture vertelt Franks script het verhaal van Caesar, een aap die superintelligent wordt en samen met zijn mede-apen in opstand komt tegen de mensheid. Hij wordt Caesar genoemd, omdat hij in staat is om net zo strategisch te denken als Julius Caesar.

De studio wilde echter een andere kant op dan Frank. Laatstgenoemde wilde hier niet aan meewerken, waardoor het nu wachten is op een nieuwe regisseur.

Chernin probeerde, nadat hij in 1992 het hoofd werd van Fox Filmed Entertainment, ook al de Planet of the Apes franchise nieuw leven in te blazen. Hij huurde Oliver Stone in als executive producer en wilde de film laten gaan over een geneticus (Arnold Schwarzenegger was een mogelijke kandidaat) die terug in de tijd reist naar het Paleolithicum, waar hij de mensen moet helpen in een oorlog met hoog geëvolueerde apen. Tegelijkertijd dient hij een meisje te beschermen, wiens genen de mensheid kunnen redden van een plaag.

Misschien dat het Chernin dit keer wel lukt om de reeks weer van de grond te krijgen.



NieuwsFilm

meest populair