Ook een reboot voor Jason Bourne?

We horen het van Matt Damon zelf...

Op de rode loper van de première van Invictus sprak Empire met Matt Damon. Dit was het perfecte moment om aan de acteur te vragen hoe het staat met de vierde Bourne film, nu regisseur Paul Greengrass het project heeft verlaten. Damon antwoordde als volgt:

“There’ll probably be a prequel of some kind with another actor and another director before we do another one, just because I think we’re probably another five years away from doing it – we’ve got to get a script…”

Hier straalt natuurlijk wel wat vertwijfeling van af. Het zou kunnen dat Damon, net als wij, een beetje aan het gissen is. Maar als er toch iemand is die meer zou kunnen weten over Universals plannen met Bourne, dan is dat toch wel Matt Damon. Mocht hij het bij het juiste eind hebben, betekent dit dan dat Universal haar grootste franchise gaat rebooten?

Als Universal vasthoudt aan een gewoon vervolg, Bourne 4 dus, moeten ze er alles aan doen om Damon terug te halen. Dit is niet bepaald een makkelijke klus, aangezien de acteur heeft aangegeven dat hij alleen aan de film meewerkt als Greengrass regisseert. In het geval van een reboot, met een andere regisseur en een jongere acteur, is dit probleem er niet.

Er zitten op zich wel wat voordelen aan dit scenario. De reboot/prequel zou het publiek kunnen laten zien hoe oppermachtig Bourne was, voordat hij een geweten kreeg. Over vijf jaar kunnen we dan genieten van een oudere en wijzere Damon, die dan wellicht terugkeert voor een echt vervolg.

Wat betreft het plot van Bourne 4 zit er totaal geen schot in. Meerdere schrijvers hebben zich er al aan gewaagd, maar er is tot dusver nog niets productiefs uit voort gekomen. Damon ziet er de humor wel van in:

“If you have any ideas, call Universal. They’d love for you to get in touch!”



NieuwsFilm

meest populair