Algemeen

The Hobbit in 3D?

Regisseur Guillermo del Toro geeft uitleg...

door Jan-Peter Rook op 01.03.2010 om 13:40 in Algemeen
Vorig jaar ging het gerucht dat de tweedelige verfilming van The Hobbit, geproduceerd door Peter Jackson en geregisseerd door Guillermo del Toro, in 3D zal worden geschoten. Del Toro ontkende dit gelijk door te zeggen dat er niet gesproken werd over 3D en dat het screenplay op het moment niet werd geschreven voor 3D. Volgens de regisseur was met director op photography Guillermo Navarro, WETA digital en Warner Bros geen moment gesproken over 3D. Mocht Avatar de markt compleet veranderen, dan zouden de makers heel misschien overwegen om het er eens over te gaan hebben.

Del Toro beloofde dat hij het aan de wereld bekend zou maken, als deze 3D discussie ooit plaats zou vinden. We weten inmiddels allemaal wat Avatar heeft uitgericht, onder ander 2.5 miljard dollar wereldwijd binnenharken, dus de bevestiging van Del Toro zat er aan te komen. Hij schreef het volgende op het forum van TheOneRing.net:

I wouldn’t read much on it just yet, but now, after all this time, after AVATAR doing the Box Office it did, we have had enquires from above about The Hobbit being in 3-D. No impositions or heavy leaning. Just enquires. Just fulfilling my promise to let you all know if discussions ever started. Cheers, GDT

We zullen het zien in 2012!

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

B@chelor

Avatar

Al mijn andere reacties op films in 3D waren: "vermoeiend".

Zelfs van mijn eigen reacties word ik langzamerhand vermoeiend. Smiley face

Zucht...3D.

marcjeb

Avatar

Heb zin in The hobbit

Steenvoorden

Avatar

Van mij mogen de films best in 3D zijn, heb me heel erg vermaakt met Avatar, had totaal geen last van vermoeide ogen of pijn in mijn neus (door de bril) of koppijn, van mij mogen ze best in 3D komen.

Steve-O

Avatar

3D vind ik leuk maar als ze het niet zouden doen vind ik het ook niet erg.
Dus deel 1 komt toch in 2012 in de bioscoop?

Thiver

Avatar

Ik heb het idee dat men in Hollywood voor het gemak nogal eens vergeet dat Avatar niet succesvol is geworden vanwege 3D maar vanwege goede marketing, positieve recensies en revolutionaire effecten.

Darkman16

Avatar

3D lijkt me echt niet nodig bij de hobbit, LOTR was zeer goed zonder 3D

VLT

Avatar

Tegen dat de film uitkomt is 3D passé, ik zie het niet minder als een hype die met Avatar zal weggaan. Hopelijk althans..

ThomasG

Avatar

Damn, als het zo doorgaat moet je straks op "normale" films gaan vermelden dat het 2-D is.

Thiver

Avatar

ThomasG "damn, als het zo doorgaat moet je straks op "normale" films gaan vermelden dat het 2-D is."

Hier in de VS is in de tv-spots van Clash of the Titans serieus al te horen "in 3D! ...also in 2D".

marcjeb

Avatar

Haha precies, het wordt straks IN 3D (ook in 2d) maar zolang films er in beide formaten zijn vind ik het goed.. 2D voor me thuis bios en 3D voor DE bios.. gewoon de ervaring.. ze trekken echt wel meer mensen dankzij het 3D gebeuren hoor.. ik ben naar films geweest waarvan ik denk WAAROM alleen om het 3D

meertn81

Avatar

3d 3d 3d 3d 3d.... het is idd wel vermoeiend dat 3d...

benjamin

Avatar

Thiver "Ik heb het idee dat men in Hollywood voor het gemak nogal eens vergeet dat Avatar niet succesvol is geworden vanwege 3D maar vanwege goede marketing, positieve recensies en revolutionaire effecten."


Die revolutionaire effecten hebben ook wel iets met 3D te maken. En de opbrengst zeker ook.

NieuwsFilm

meest populair