David Fincher gaat schaken

Regisseur van Fight Club is ook bezig met de remake van het succesvolle Millennium.

Regisseur David Fincher (Se7en, Fight Club) gaat zijn geluk beproeven in het genre van de biopic. Zijn volgende project, Pawn Sacrifice, wordt een biografie over de legendarisch schaker Bobby Fischer, die beschouwd wordt als een van de beste schakers aller tijden. De film, geschreven door Steven Knight (Dirty Pretty Things, Eastern Promises), volgt het leven van Fischer tot aan de 'match van de eeuw', de wedstrijd om het wereldkampioenschap tegen Boris Spassky.

Dit weekend werd ook bekend dat Fincher geïnteresseerd is in de remake van het eerste deel van de ZweedseMillennium-trilogie, naar de zeer succesvolle boeken van Stieg Larsson. Een definitieve deal is daar nog ver weg, maar Fincher staat wel erg hoog op het lijstje van Columbia Studios. Een mogelijke hoofdrolspeelster, die de moeilijke opgave heeft om Noomi Rapace uit het origineel te doen vergeten, wordt ook al genoemd: de Britse Carey Mulligan (An Education).

Fincher legt op dit moment nog de laatste hand aan The Social Network, een film over de oprichting van Facebook, naar een scenario van Aaron Sorkin (The West Wing). Wanneer die film in Nederland te zien is, is nog niet bekend.



NieuwsFilm

meest populair