Last-minute toevoegingen Green Lantern

De opnames beginnen vandaag!

De opames van Martin Campbells Green Lantern beginnen vandaag in New Orleans. Er zijn op het laatste moment nog twee mensen aan de cast toegevoegd: Taika Waititi en Temuera Morrison.

We wisten al dat de titelrol gespeeld wordt door Ryan Reynolds. Verder zijn er rollen voor Tim Robbins (Senator Hammond), Peter Sarsgaard (Hector Hammond), Blake Lively (Carol Ferris) en Mark Strong (Sinestro).

Waititi is een comediant/acteur/filmmaker. Hij regisseerde Eagle vs. Shark en kreeg in 2005 een Oscarnominatie voor zijn korte film Two Cars, One Night. Morrison staat voornamelijk bekend als de kerel die Jango Fett speelde in de Star Wars prequels.

Morrison speelt Abin Sur, een lid van het Green Lantern Corps die op Aarde neerstort. Hij stelt testpiloot Hal Jordan aan als de Green Lantern. Waititi krijgt de rol van Thomas Kalmuka, de beste vriend van Hal Jordan, die in de comics een jonge ingenieur is bij Ferris Aircraft. Daarnaast is hij ook een werknemer van Jordan en daarbij de enige die zijn geheim kent. Hij houdt een dagboek bij met daarin de avonturen van de Green Lantern. Volgens Wikipedia is Thomas te vergelijken met Jimmy Olsen uit de Superman comics; het ene moment helpt hij de superheld en het andere moment is hij juist degene die gered moet worden.

Green Lantern verschijnt medio 2011 in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair