Het gaat niet goed met Universal

De geplaagde studio trekt zich terug uit het nieuwste project van Paul Thomas Anderson.

Het gaat niet goed met Universal Studios. De studio had afgelopen jaar al de twijfelachtige eer van de grootste financiële flop van het jaar, met Land of the Lost, en ook dit jaar gaat het niet goed. The Wolfman bracht te weinig geld op en ook de opening van Green Zone, de nieuwe film van Matt Damon, afgelopen weekeinde was een teleurstelling.

Deze ontwikkelingen hebben er hoogstwaarschijnlijk toe geleid dat Universal zich heeft teruggetrokken uit de nieuwste film van Paul Thomas Anderson (Magnolia). De film met als werktitel The Master moest zo'n 35 miljoen dollar kosten en dat is op dit moment een te groot risico voor Universal.

De film volgt een charismatische man (Phillip Seymour Hoffman) die in de jaren '50 een soort religieuze sekte opzet en in een relatief kort tijdsbestek duizenden volgelingen aan zich weet te binden. Jeremy Renner (The Hurt Locker) zou ook in onderhandelingen zijn voor een rol in de film. Anderson gaat zijn scenario nu aan andere studio's aanbieden, maar met zoveel talent voor en achter de camera moet het wel heel vreemd lopen wil deze film uiteindelijk niet van de grond komen.



NieuwsFilm

meest populair