Rol van Captain America toebedeeld!

Wie is het geworden?

Het begon met een lijstje van zeven verschillende acteurs, die de rol van The First Avenger: Captain America konden spelen. Wie het zou worden bleef lange tijd in het ongewisse, want een maand geleden begon het afstrepen al, en geleidelijk aan werden er steeds meer acteurs afgestreept. De screentest, waarop Marvel haar keus zou baseren, duurde dertig dagen lang, en tijdens die dertig dagen mochten de acteurs zich nergens anders mee bezighouden. De vertolker van Captain America zal naar verluidt slechts 300.000 dollar voor de rol ontvangen, wat niet bepaald veel is voor een film van dit kaliber. Echter een van de clausules in het contract opent natuurlijk wel de poort voor het grote geld: er wordt bij het accepteren van de rol namelijk getekend voor negen films, die allemaal gerelateerd zijn aan Captain America.

Een van die films is natuurlijk The Avengers, waar Marvel terecht hoge verwachtingen van heeft. Die film zal zich concentreren op vijf superhelden, namelijk Iron Man, The Hulk, Thor, Nick Fury en Captain America. Het is de bedoeling dat het verhaal van Iron Man allereerst verbonden wordt met dat van Nick Fury, dan dat van Thor, The Hulk en Captain America.

Enfin, gisteren werd al bekend dat Chris Evans de rol aangeboden kreeg, en niet veel later werd ook officieel bevestigd dat hij hem had aangenomen. De acteur, die al ervaring heeft in dit genre door films als Fantastic Four en Push zal dus Steve Rogers spelen, die deelneemt aan een geheim legerexperiment, en daaruit komt als Captain America. Hij moet het vervolgens opnemen tegen de slechterik Red Skull, die waarschijnlijk gespeeld wordt door Hugo Weaving.

De film wordt geregisseerd door Joe Johnston en komt als alles goed gaat uit op 21 juli 2011. Of dat gaat lukken is nog maar de vraag, aangezien Chris Evans nog een andere film heeft lopen, namelijk What’s Your Number. Als Weaving de rol van Red Skull speelt, zal het waarschijnlijk sowieso niet lukken de film in juli 2011 uit te brengen, aangezien Weaving voorlopig deelheeft aan de opnames van The Hobbit, die in juli beginnen en een jaar zouden duren. Hij zal natuurlijk niet gedurende de volledige opnames nodig zijn op de set, maar dat maakt nog niet zeker of hij de tijd heeft om een rol als deze erbij te nemen.



NieuwsFilm

meest populair