Einde Harry Potter toch niet in zicht?

Schrijfster J.K. Rowling sluit toekomstige nieuwe boeken niet uit!

J.K. Rowling, de bedenkster van Harry Potter, ziet zichzelf over een jaartje of 10 wel weer aan een nieuw deel beginnen van de megafranchise. Op dit moment is er nog geen sprake van, maar ze heeft de deur ook zeker niet definitief achter zich dicht getrokken.

Rowling zei dit tijdens de jaarlijkse Easter Egg Roll in het Witte Huis te Washington, DC. Ze las voor voor een kleine groep kinderen en gaf vervolgens antwoord op verschillende vragen.

Op de vraag of Rowling ook iets wil gaan schrijven dat losstaat van de wereld van Harry Potter, antwoorde ze als volgt: "Yes, I do, and I am. I'm quite sure in the not-too-distant future I will bring out another book." Ook dit zal ongetwijfeld in aanmerking komen voor een verfilming.

De Harry Potter boeken staan erom bekend dat ze zo toegankelijk zijn voor jong en oud. In totaal gingen er al meer dan 400 miljoen exemplaren over de toonbank en de laatste vier delen braken op hun beurt het record van het snelst verkopende boek ooit.

Het eerste deel van de reeks, Harry Potter and the Sorcerer's Stone, kreeg een verfilming in 2001. Het laatste deel, Harry Potter and the Deathly Hallows, wordt opgesplitst in twee films; deel 1 verschijnt op 18 november en deel 2 op 14 juli 2011 (bioscoopagenda).



NieuwsFilm

meest populair