Green Lantern heeft helemaal geen kostuum!

Ryan Reynolds moet het doen met CGI kleren.

Green Lantern fanboys speculeren al een tijdje hoe Ryan Reynolds er uit zal gaan zien in Martin Campbells aanstaande film. De productie begon eerder deze maand in New Orleans en de eerste setfoto's zwerven al rond op het internet. Beelden van Reynolds in het Green Lantern kostuum zijn op het moment nog nergens te bekennen. Volgens /Film is de reden hiervoor dat er helemaal geen kostuum is.

Volgens de website draagt Reynolds op de set een grijs 'motion/performance capture' pak met led lichtjes. Volgens bronnen maakte de acteur de grap dat Warner Bros een Na'vi van hem gaat maken in de uiteindelijke film. Het pak dat hij zal gaan dragen zal dus vrijwel geheel CGI zijn. De bron verzekert overigens dat het er erg goed uitziet.

De kostuumontwerper bij Green Lantern is Ngila Dickson, die een Academy Award won voor haar werk in The Lord of the Rings: The Return of the King. Daarnaast werkte ze o.a. aan de andere films uit de Lord of the Rings trilogie, The Last Samurai (nog een Oscar nominatie) en Blood Diamond. Ngila is gevraagd om iets te verzinnen, waarmee Green Lantern zich kan onderscheiden van de standaard kostuums uit andere superheldenfilms.

Als de CGI gereed is zal het pak eruit zien als een manifestatie van haar kracht. DC’s Chief Creative Officer Geoff Johns heeft de ontwerpen gezien en zou er tevreden op gereageerd hebben.

Wat weten we nog meer?

De gelekte setfoto van een tijdje terug bevat inderdaad het zilveren, neergestorte ruimteschip van Abin Sur. Hij wordt gespeeld door Temura Morrison en het ziet er overtuigend uit. Zijn hoofd is alleen niet zo lang als in het eerdere concept art.

Peter Sarsgaards make-up testen met een vergroot hoofd zagen er goed uit. Hij heeft wild haar en een snor.

Reynolds is geweldig volgens de verhalen. Hij beheerst de rol zonder zonder problemen.

Het script dat een tijd terug gelekt is schijnt een hele oude versie te zijn. De vijanden zijn in de tussentijd veranderd en het vernieuwde script heeft een veel beter einde.

Tot slot weten we wie Hal Jordans vader zal gaan spelen, namelijk The Closer ster Jon Tenney. Hij zegt het volgende over zijn rol als testpiloot Martin H. Jordan:

"The Closer's' letting me shoot off in June a little bit, and I'm doing a little picture called 'Green Lantern,' and that will be fun! Ryan Reynolds is the Green Lantern, and when he is a young boy, like 11, I'm his father. I'm Hal Jordan's dad. I'm very excited – it's incredible company."

Green Lantern draait vanaf 17 juni in Amerika, een Nederlandse releasedatum moet nog geprikt worden (bioscoopagenda).

NieuwsFilm

meest populair