Monsters, Inc. 2 gaat er echt komen

Hoe zou het gaan met knuffelmonsters Sully en Mike Wazowski?

De geruchten ging al een tijdje, maar nu is de kogel dan echt door de kerk: Pixar heeft bekendgemaakt bezig te zijn met een sequel op Monsters, Inc., de succesvolle animatiefilm uit 2001. Het is de bedoeling dat Monsters, Inc. 2 vanaf 16 november 2012 in de bioscopen te zien zal zijn.

Het vervolg op Monsters, Inc. is dan alweer de vierde sequel op een film van Pixar, de studio die toch bekend staat om zijn nieuwe, originele ideeën. Na Toy Story 3 deze zomer, komt volgend jaar ook nog Cars 2 in de bioscopen. Regisseur Pete Doctor, die de eerste Monsters, Inc. maakte, zal niet terugkeren op de regiestoel, omdat hij bezig is met een ander project. Wie hem opvolgt als regisseur is nog niet bekendgemaakt.

Tezamen met de aankondiging van Monters, Inc. 2 maakte Pixar bekend dat een andere nieuwe film, The Bear and the Bow, een naamsverandering ondergaat. De film, het eerste sprookje van Pixar met een vrouwelijke hoofdpersoon, zal voortaan als Brave door het leven gaan. De releasedatum van die film, geregisseerd door Brenda Chapman (The Prince of Egypt) is een half jaar opgeschoven naar de zomer van 2012.



NieuwsFilm

meest populair