Sequel How to Train Your Dragon bevestigd

Dreamworks erg enthousiast over succesvolle animatiefilm.

Hoewel het openingsweekend van Dreamworks nieuwe animatiefilm in de Verenigde Staten enigszins tegenviel en er zelfs voor zorgde dat het aandeel Dreamworks op de beurs in eerste instantie kelderde, heeft How to Train Your Dragon van een lange adem blijk gegeven. Afgelopen weekend, alweer het vijfde sinds de premiere van de film, was How to Train Your Dragon zelfs de best bezochte film van het weekend, ver boven films als Kick-Ass en The Losers. De film heeft wereldwijd al meer dan 370 miljoen dollar opgebracht.

De aankondiging van een sequel kon dan ook niet lang uitblijven. Directeur van Dreamworks animatie, Jeffrey Katzenberg, heeft bekendgemaakt dat een vervolg op How to Train Your Dragon in 2013 in de bioscopen te zien moet zijn.

Het lijkt er dus op dat Dreamworks met het einde van de Shrek franchise in zicht, met How to Train Your Dragon weer een nieuwe hit te pakken heeft. Voor het vervolg op die film te zien zal zijn, komt Dreamworks nog met een groot aantal nieuwe animatiefilms, waaronder de derde Madagascar, de tweede Kung fu Panda en een originele film, Megamind.



NieuwsFilm

meest populair