Ang Lee dicht bij verfilming Life of Pi

Voor iedereen die het fantastische boek kent, is dit erg goed nieuws.

Het is alweer tien jaar geleden sinds Fox de filmrechten kocht op het boek Life of Pi van schrijver Yann Martel. In die tien jaar hebben niet de minste regisseurs geprobeerd dit verhaal op het grote doek te krijgen. M. Night Shyamalan deed een poging, maar stapte op waarna Alfonso Cuaron bij de film betrokken was. Ook hij kreeg het project echter niet van de grond en werd vervangen door Jean-Pierre Jeunet (Amelie). Jeunet had een script klaarliggen, maar kreeg het benodigde budget niet los bij Fox.

Nu lijkt de 3D hype van het moment ervoor te zorgen dat Fox eindelijk het risico durft te nemen. Regisseur Ang Lee is nu bij het project betrokken en de onderhandelingen over het budget, dat meer dan 70 miljoen dollar zal bedragen, hebben de laatste fase bereikt.

Life of Pi, winnaar van de Man Booker Prize, is een boek dat aan de ene kant ontzettend filmisch is geschreven, maar filmmakers anderzijds ook voor grote uitdagingen stelt. Het boek vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo. Martel speelt in het boek met de dunne scheidslijn tussen realiteit en fantasie, waardoor je nooit precies doorhebt wat nu echt en wat verzonnen is. Een film om naar uit te kijken dus, zeker als Oscarwinnaar Ang Lee (Brokeback Mountain) aan het roer staat.



NieuwsFilm

meest populair