Algemeen

Nieuw ruimte-avontuur voor Sam Worthington

Avatar-ster speelt klassieke held Allan Quatermain in sciencefictionfilm.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey op 14.05.2010 om 18:21 in Algemeen
Sinds zijn rol als Jake Sully in Avatar, de succesvolste film aller tijden, is Sam Worthington enorm gegeerd in Hollywood. Na o.a. Clash of the Titans, The Fields en Last Night heeft Worthington nu getekend voor Quatermain, een sciencefictionfilm over de klassieke held uit 'King Solomon’s Mines'.

Het script komt van Mark Verheiden en is losjes gebaseerd op de Allan Quatermain-romans van H. Rider Haggard. Het verhaal speelt zich af in de toekomst, wanneer de mensen de aarde hebben verlaten. Quatermain keert terug na een tijdelijk verblijf in de ruimte, en begint een nieuw avontuur in de stijl van 'King Solomon’s Mines', maar dan op verschillende planeten.

Het is nog niet bekend wie de film gaat regisseren voor DreamWorks. Alfred Gough en Miles Millar zullen de film produceren. Het voorliggende script wordt mogelijk nog herwerkt.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Planethugo

Avatar

Mark Verheiden, die naam zag ik vaker bij Battlestar Galactica langskomen. Laat maar komen dus T+)

Golden Ghost

Avatar

Spektakel hoort bij Quartermain. Kan erg leuk worden maar ik ben bang dat we hier nog wel enige jaren op moeten wachten.

geertvdheide

Avatar

Hmm, klinkt eerder als een vehikel om veel spektakel en special effects aan op te hangen dan als een echt interessante film. Maar we zullen zien...

TwilekPimp

Avatar

Yesss, een mooie ontwikkeling.

Ik hoop echt dat door Avatar veel nieuwe en orginele sci-fi films gemaakt gaan worden.