Algemeen

Volgende film Tim Burton bekend

Gigantische monsters die de aarde aanvallen!

door Jim Pedd op 20.07.2010 om 08:52 in Algemeen
Enkele maanden geleden ging het gerucht dat Tim Burton een film zou maken van het bordspel Monsterpocalypse. Dat gerucht kan nu bevestigd worden.

Een van de verslaggevers van SlashFilm praatte met producer Roy Lee over de film, om te kijken welke geruchten klopten en welke niet. Daaruit kwam onder andere dat er al serieus wordt gewerkt aan een scenario van de film, namelijk door John August. August werkte vaker samen met Burton, onder andere aan Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory en Corpse Bride. Dit doet hij in samenwerking met de bedenker van het spel, Matt Wilson en Tim Burton, die meewerkt aan het project om het uiteindelijk te gaan regisseren.

Het plot van de film centreert zich om gigantische monsters die de aarde aanvallen. Nadat de mensen terug hebben gevochten, en de monsters zich teruggetrokken hebben, lijkt alles op het eerste gezicht weer goed te zijn. Dit blijkt echter niet het geval: de monsters hebben zich teruggetrokken onder de grond en sturen een signaal de ruimte in. De mensheid bereidt zich daarom voor op een nieuwe oorlog, en ontwikkelen daartoe gigantische robots die de monsters kunnen bevechten, als ze ooit terugkomen. Het grootste deel van de film zal zich afspelen tijdens die oorlog tussen monsters en robots, en de gevechten zullen van binnen de robots te zien zijn, en van buiten.

Leuk detail: de monsters en de robots zullen zo groot zijn als gebouwen. Naast het werken aan een scenario, is het designen van de robots en monsters al in volle gang: ook daarbij verleent Burton zijn steun, aan Ken Ralston. Hij won eerder vier Academy Awards met zijn visuele effecten en werkte mee aan films als Forrest Gump, de Back to the Future films en de Star Wars trilogie.

Het lijkt erop dat de film in 3D uit zal komen, en dat dit ergens in 2012 het geval moet zijn.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

wyatt earp

Avatar

Gaat Tim deze film nu produceren of regiseren? Het klinkt niet echt als een film van Tim Burton. Ik hoop niet dat hij gekke dingen gaat doen. Plot spreekt me ook totaal niet aan. Van mij mag hij weer lekkere donkere films maken zoals Corpse Bride of Sweeny Todd, geen actieovergoten CGI spektakels. Ik weet et niet.

benjamin

Avatar

BuckRogers "Dit gaat inderdaad erg leuk worden. Hopelijk mag Johhny Depp ook weer meedoen."


Zal wel als Burton de regie doet.

Nihilis

Avatar

Havoc "Inderdaad, ik had ook meteen het hele Angel gebeuren in m'n hoofd toen ik dit las. Haha!"


euhhhh, nee? alleen dat het grote robots zijn, maar verhaaltechnisch is evangelion ULTRA waaazig met zijn typisch filosofische introspectieve verheven exitensialistische japannerigheid opt einde. Maar misschien heb ik er dan ook niks van begrepen. Hihi!

Cool verhaal btw, dat van Burton dan

Havoc

Avatar

Muufley "Neon Genesis Evangelion??? Iemand..."


Inderdaad, ik had ook meteen het hele Angel gebeuren in m'n hoofd toen ik dit las. Haha!

BuckRogers

Avatar

Dit gaat inderdaad erg leuk worden. Hopelijk mag Johhny Depp ook weer meedoen.

Black Jack

Avatar

@ Muufley

Met Johnny Depp als Gendo dan?
Zou wel leuk zijn.

Galu

Avatar

Klink leuk zolang het typisch Tim Burton word... Welke studio ??

Muufley

Avatar

Neon Genesis Evangelion??? Iemand...

fokkeyou

Avatar

Mars Attacks on crack? Daar ga ik wel voor zitten! :Y

timdekw

Avatar

Klinkt best interessant. Kan wat mij betreft best een leuke film opleveren, mits het geen stop motion wordt Smiley face
Maar Tim Burton kan er wel iets leuks van maken ;)

WeWereWarned

Avatar

Het idee op zich, als ik het zo lees spreekt het me zeker niet aan, integendeel. Maar Tim Burton zal er wel iets leuks van maken!

Nixxtreme

Avatar

Dat lijkt toch op een film die uit meer delen gaat bestaan..maar Tim maakt er meestal wel wat gaafs van.

NieuwsFilm

meest populair