Volgende film Tim Burton bekend

Gigantische monsters die de aarde aanvallen!

Enkele maanden geleden ging het gerucht dat Tim Burton een film zou maken van het bordspel Monsterpocalypse. Dat gerucht kan nu bevestigd worden.

Een van de verslaggevers van SlashFilm praatte met producer Roy Lee over de film, om te kijken welke geruchten klopten en welke niet. Daaruit kwam onder andere dat er al serieus wordt gewerkt aan een scenario van de film, namelijk door John August. August werkte vaker samen met Burton, onder andere aan Big Fish, Charlie and the Chocolate Factory en Corpse Bride. Dit doet hij in samenwerking met de bedenker van het spel, Matt Wilson en Tim Burton, die meewerkt aan het project om het uiteindelijk te gaan regisseren.

Het plot van de film centreert zich om gigantische monsters die de aarde aanvallen. Nadat de mensen terug hebben gevochten, en de monsters zich teruggetrokken hebben, lijkt alles op het eerste gezicht weer goed te zijn. Dit blijkt echter niet het geval: de monsters hebben zich teruggetrokken onder de grond en sturen een signaal de ruimte in. De mensheid bereidt zich daarom voor op een nieuwe oorlog, en ontwikkelen daartoe gigantische robots die de monsters kunnen bevechten, als ze ooit terugkomen. Het grootste deel van de film zal zich afspelen tijdens die oorlog tussen monsters en robots, en de gevechten zullen van binnen de robots te zien zijn, en van buiten.

Leuk detail: de monsters en de robots zullen zo groot zijn als gebouwen. Naast het werken aan een scenario, is het designen van de robots en monsters al in volle gang: ook daarbij verleent Burton zijn steun, aan Ken Ralston. Hij won eerder vier Academy Awards met zijn visuele effecten en werkte mee aan films als Forrest Gump, de Back to the Future films en de Star Wars trilogie.

Het lijkt erop dat de film in 3D uit zal komen, en dat dit ergens in 2012 het geval moet zijn.



NieuwsFilm

meest populair