Biopic John Belushi onderweg

The Blues Brother via Todd Phillips (The Hangover) terug naar witte doek.

The Hollywood Reporter meldt dat er een biopic aan zit te komen over het leven van komiek John Belushi. De scriptschrijver luistert naar de naam Steven Conrad (script The Pursuit of Happyness) en een van de producenten moet Todd Phillips (The Hangover) worden. John Belushi is met name bekend van zijn rol in The Blues Brothers (1980). Daarvoor speelde hij voornamelijk in televisieshows en stond aan de wieg van het programma Saturday Night Live. Voor die show bedacht hij samen met Dan Aykroyd The Blues Brothers. Belushi overleed op 5 maart 1982 op 33 jarige leeftijd aan een speedball (een mix van cocaïne en heroïne).

Warner Bros. kocht onlangs de rechten van het boek Belushi (2005), geschreven door Judith Belushi, de weduwe van Belushi. Zij is als co-producent bij het filmproject betrokken.

De zoektocht naar de hoofdrolspeler en regisseur (mogelijk Todd Phillips zelf) kan gestart worden. Acteur Jack Black werd al vaker in verband gebracht met de rol van Belushi. Hij ziet dit echter niet zo zitten, aangezien hij eerder verklaarde: Zijn leven is niet zo grappig als zijn werk, en om naar mij te kijken terwijl ik een imitatie doe van een van zijn SNL-sketches is veel minder grappig dan naar Belushi zelf kijken.. Andere namen die worden genoemd zijn Jonah Hill, Seth Rogen, Ethan Suplee en Tyler Labine.



NieuwsFilm

meest populair