The Hobbit mogelijk in 3D

Het lijkt erop dat MGM de beide films in 3D wil uitbrengen.

Geruchten rond de aankomende The Hobbit films blijven mar binnenstromen. Het laatste nieuwtje was nog dat regisseur Peter Jackson bijna groen licht krijgt voor zijn verfilming van Tolkien's boek. Nu komt de New York Times met een interessant bericht over de film. Men schrijft namelijk dat de films wellicht in 3D uitgebracht zullen worden. Daarbij werd niet gespecificeerd of de films dan in 3D opgenomen zullen worden, of omgezet worden in 3D.

Toen Guillermo del Toro uit het project stapte, vertelde hij dat er gesprekken waren geweest om te bepalen of de films mogelijk in 3D uitgebracht zouden worden. Daar was nog geen beslissing over genomen, wat het waarschijnlijk maakt dat de gesprekken ondertussen voortgezet zijn.

Het lijkt volgens de New York Times ook een slimme keus: MGM en New Line willen de eerste film in het midden van december 2012 uitbrengen, wat rond dezelfde tijd van 't jaar ligt als toen Avatar werd uitgebracht, de film die uiteindelijk zo'n 2,7 miljard dollar in de bioscopen ophaalde. Zo'n megawinst is voor een studio als MGM, die in geldproblemen zit, natuurlijk erg aantrekkelijk, en als men de kans heeft dergelijke winsten te behalen (wat bij de Lord Of The Rings franchise nog mogelijk is ook), is het waarschijnlijk dat men het erop gaat wagen.

Of de films daadwerkelijk in 3D worden uitgebracht is dus niet zeker, maar het is wel erg waarschijnlijk.



NieuwsFilm

meest populair