Gerommel bij Pixar

De regisseur van hun nieuwste film, Brenda Chapman, is opgestapt.

Het rommelt de laatste tijd steeds meer bij Pixar, de succesvolle animatiestudio wiens Toy Story 3 dit jaar nog meer dan 1 miljard dollar opbracht. Werd een paar maanden terug al bekend dat John Lasseter zich intensief gaat bemoeien met de sequel op Cars omdat hij hier niet tevreden over was, vandaag zijn er problemen met een andere Pixar film.

Het gaat daarbij om Brave, een film die in 2012 moet verschijnen en die voor het eerst in de geschiedenis van Pixar een vrouwelijke regisseur aan het hoofd zou hebben. Deze Brenda Chapman, regisseur van The Prince of Egypt, is nu echter opgestapt om onbekende redenen. Ze heeft het stokje overgedragen aan de onbekende Mark Andrews, die geldt als story supervisor bij de film.

Het is op zich niets nieuws dat er problemen zijn bij de productie van Pixar films, maar het feit dat een regisseur met de status van Brenda Chapman, die al veel in het nieuws was omdat ze de eerste vrouwelijke Pixar regisseur zou worden, opstapt, geeft aan dat er hier toch wel meer aan de hand lijkt.



NieuwsFilm

meest populair