Guillermo del Toro brengt The Hulk naar TV

Marvel ziet toekomst voor tv-series rond hun superhelden.

Volgens Deadline keert The Hulk terug naar televisie en dus voorlopig niet in een nieuw losstaand filmavontuur. Niemand minder dan regisseur Guillermo del Toro gaat een tv-serie over de groene anti-held regisseren voor de Amerikaanse zender ABC. Dit sluit aan bij de eerdere berichten dat Marvel Studios tv-series wil gaan maken over hun helden. De nieuwe Hulk serie moet een zogenoemd 'origins'-verhaal worden, waarin een Dr. Bruce Banner van in de twintig te zien zal zijn.

De afgelopen jaren was het personage te zien in twee speelfilms, namelijk Hulk (2003) en The Incredible Hulk (2008). In 2012 is het groene monster ook te zien in de film The Avengers. Acteur Mark Ruffalo speelt dan Bruce Banner.

Voor Del Toro is het de eerste keer dat hij een productie voor televisie maakt: "Ik ben altijd gefascineerd geweest door de combinatie van superhelden en monsters. We hebben een nieuwe manier gevonden om Bruce Banner/The Hulk te belichten, zonder daarbij afbreuk te doen aan het bekende verhaal." Del Toro, regisseur van de twee Hellboy films, gaat via een combinatie van protheses, poppen en computeranimatie The Hulk tot leven wekken. In de eerdere twee films was The Hulk volledig CGI. David Eick, die momenteel de Battlestar Galactica tv-serie maakt, treedt op als uitvoerend producent.

Het duurt overigens nog wel even voordat we de tv-serie kunnen verwachten. Del Toro is momenteel als regisseur verbonden aan de films Frankenstein (2012) en At the Mountains of Madness (2013).



NieuwsFilm

meest populair