Peperdure "Walt Disney Classic" opent sterk

Tangled (Rapunzel) is één van de vier nieuwe films die met Thanksgiving in première ging.


Komende dagen is het feest in de States. Het is namelijk weer Thanksgiving, wat betekent dat een hoop Amerikanen vrij zijn. Ook de bioscopen stromen daardoor weer voller dan een normale doordeweekse dag. Dit werd door de maatschappijen aangegrepen om hun nieuwste films te releasen. De films die in première gingen waren Disneys Tangled (Rapunzel) (RT = 87%, IMDb = 7,3), de musical Burlesque (RT = 32%, IMDb = 5,9), de drama / komedie Love and Other Drugs (RT = 41%, IMDb = 6,1) en de actiethriller Faster (RT = 43%, IMDb = 8,0).

Ondanks dat de laatste Harry Potter film met $14,4 miljoen bijna logischerwijs het beste presteerde tijdens de "pre-Thanksgiving Wednesday", was ook de openingsscore van Disneys Tangled redelijk indrukwekkend met ruim $11,5 miljoen. Op basis van dit bedrag zal de animatiefilm mogelijk uitkomen op een bedrag van zo'n $65 miljoen tijdens de eerste vijf dagen. Dit is een goede start voor de nieuwste "Walt Disney Classic" en mogelijk het laatste Disney filmsprookje, die volgens de wikipedia pagina een productiebudget had van $260 miljoen(!).

De andere films opende met $2,8 miljoen (Burlesque), $2,1 miljoen (Love and Other Drugs) en $1,8 miljoen (Faster) een stuk minder.NieuwsFilm

meest populair