Black Swan: Production Design featurette (aanrader)

Het pareltje van regisseur Darren Aronofsky (The Wrestler).

Bram de Groot 30 November 2010 12:10 in Video
Filmmaatschappij Fox Searchlight heeft een korte docu vrijgegeven over de film Black Swan, geregisseerd door Darren Aronofsky (The Wrestler, 2008) en met Natalie Portman, Mila Kunis, Winona Ryder en Vincent Cassel. In de featurette zien we de verschillende prachtige aangeklede decors in de bovennatuurlijke thriller. De aankleding is verzorgd door Thérèse DePrez.

De film, die getipt wordt voor de Oscar en in de eerste reviews al gezien wordt als het meesterwerk van Aronofsky, draait vanaf 1 december in de States. Een releasedatum voor Nederland staat helaas op twee maanden later: 2 februari 2011.

Black Swan gaat over de balletdanseres Nina (Portman), die deel uitmaakt van een balletgezelschap waarbinnen hevige concurentie heerst. De belangrijkste danseres van dat moment, Beth (Ryder), staat op het punt om te vertrekken en iedereen wil haar plaats innemen, te meer daar zij tot dan toe een hoofdrol vertolkte in het populaire Swan Lake ballet van Tsjaikovski. Volgens artistiek leider Yevna (Cassel) heeft ze zeker talent, maar mist ze het één en ander op het mentale vlak. Ook moet ze afrekenen met haar speelzieke rivale Lily (Kunis) wil zij een kans maken om de hoofdrol te gaan vertolken.

Bekijk hieronder nogmaals de trailer3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

stefanvh

Avatar

Sodejen, ik zie deze trailer nu pas voor het eerst omdat ik dacht dat de film me niet zou aanspreken...
wat stom!
dit ziet er zo goed uit!

FilmAddict

Avatar

Pas 2 februari?
FAAAAAAK

SJRSVLDT

Avatar

'True Grit' blijft nummer één wat betreft films waar ik het meest naar uit kijk, maar 'Black Swan' staat op een goede tweede plaats. Ben echt zeer benieuwd, vooral door de trailer(één van de beste trailers van 2010).

NieuwsFilm

meest populair