Christopher Nolans volgende film alweer bekend?

Wat kunnen we verwachten van de regisseur na The Dark Knight Rises?

Regisseur Christopher Nolan heeft zijn Batman films tot nu toe altijd opgevolgd met sterke projecten: na Batman Begins maakte hij The Prestige en na The Dark Knight mochten we genieten van Inception. Nolan is momenteel bezig met zijn laatste Batman avontuur, The Dark Knight Rises, en het is de vraag waarmee hij hier daarna zijn tijd zal gaan vullen. Vulture denkt het antwoord te weten: een Howard Hughes biopic.

Maar wacht eens! Heeft Martin Scorsese dat in 2004 niet al gedaan met zijn film The Aviator? Het opvallende is dat Nolan de film vlak na Memento heeft geschreven, maar er vervolgens van af zag vanwege de film van Scorsese. Schijnbaar heeft Nolan er toch nog geen afscheid van kunnen nemen.

Zijn versie is gebaseerd op Michael Drosnins boek Citizen Hughes: The Power, the Money and the Madness, waarin de nadruk ligt op de latere dagen in het leven van Hughes toen deze compleet de weg kwijt was (in The Aviator ligt de nadruk op de eerste helft van zijn leven). Op latere leeftijd raakte Hughes volledig afgezonderd in het Beverly Hills Hotel, waar hij leed aan smetvrees, racisme en mentale kwalen. Hij ging de strijd aan met de IRS en leefde enkel van snoep, Baskin Robins ijs en drugs. Uiteindelijk begaf hij zich enkel nog onder Mormonen en kocht allerlei zaken en stukken land op in Las Vegas.

Wat het geheel nog interessanter maakt is dat Drosnins boek voor het grootste deel is gebaseerd op aantekeningen van Hughes, die openbaar werden nadat er bij hem werd ingebroken in 1975. Het is de bedoeling om met de opnames te beginnen in 2012 voor een uiteindelijke release in 2014. Als The Dark Knight Rises het goed doet, niet dat daar enige twijfel over bestaat, heb je kans dat Warner Bros ook hier geld in steekt.



NieuwsFilm

meest populair