Michael Fassbender over Magneto

Hij geeft het personage flink wat diepte.

De eerste trailer is net uit, maar heel lang hoeven we niet meer te wachten op X-Men: First Class. Hoofdrolspeler Michael Fassbender sprak naar aanleiding van het binnenkort uitkomen van Jane Eyre, waarin hij een grote rol speelt, ook over zijn personage Magneto in First Class.

Mogelijke spoilers vanaf hier.
Een van de eerste zaken die Fassbender vertelt over het personage is dat hij zich niet helemaal op de stripboeken baseert. ”I just tried to steep myself in the source material, the comic books, and there’s so much.” Daarbij doelt hij vooral op de diepte die het personage krijgt in de comics: zo belandt hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in een concentratiekamp. Ook wordt hij verliefd op een vrouw, Magda, waarmee hij een kind krijgt, maar als ze dat verliezen draait hij door, met als gevolg dat zij hem verlaat.

Eerder nog was er het plan om een film als X-Men Origins: Wolverine, te maken, maar dan gebaseerd op het verleden van Magneto. Dat plan sneuvelde uiteindelijk, maar vrij snel werd wel duidelijk gemaakt dat we in deze film toch nog delen van Magneto tegen zouden komen. "We see the stuff that's happening in the concentration camp, you see that, but you don't see that relationship [with Magda]. I've just held that for my own personal use [in developing] the character, so when we meet him at the beginning of this film, he's definitely a lone wolf. He's on a mission and he's uncompromising and then he bumps into Charles, literally collides into him, and then it's the development of their relationship and really exploring that during the '60s and the Civil Rights Movement, Martin Luther King an Malcolm X."

Vanaf 2 juni 2011 draait X-Men: First Class in de Nederlandse bioscopen. Hieronder nog de trailer van de film.



NieuwsFilm

meest populair